Geërfden van Velp en gemeente Rheden organiseren geslaagde Heidewerkdag

VELP/ROZENDAAL – Zaterdagmorgen 22 februari hadden zich vele vrijwilligers om 9.00 uur verzameld, voor de jaarlijkse heidewerkdag alweer de 11e, georganiseerd door de Geërfden van Velp en de gemeente Rheden.

De ongeveer 75 vrijwilligers bestonden uit de Heidewerkgroep Gemeente Rheden, de jongerengroep Woesteland van het IVN en de Welpen van scoutinggroep De Markensteen uit Velp, en andere vrijwilligers. Allen werden welkom geheten door Wethouder Harriët Tiemens en onder leiding van Nienke Moll van de gemeente Rheden ging de groep richting het kerkpad.
Daar kreeg men de laatste instructies waarna iedereen aan het werk ging. Het verwijderen van de jonge dennen uit de heide, en deze verzamelen aan de wegkant zodat het later gemakkelijk op te halen is met de vrachtauto.
d4238bq6s54qexojz81um0lao
De Welpen van de markensteen hadden zich voor de tweede jaar opgegeven ,en gingen vol enthousiasme weer aan het werk.
 
De Heidewerkgroep Gemeente Rheden bestaat uit 22 personen, en werken om de 14 dagen een uur of drie op een morgen zolang het weer het toelaat van augustus tot eind maart, dan begint het broedseizoen. Bij sneeuwval kan er niet gewerkt worden omdat de heide dan niet bereikbaar is en het gevaarlijk is in verband met afvallende takken, de leden komen uit Dieren, Rheden en Velp.
n03kcn38i3ttvn1478uxoyroa
 
Alle vrijwilligers werden rond 10:30 uur beloond met warme koffie en broodjes, de kinderen frisdrank. Gelukkig bleef het droog maar er stond wel een koude wind, rond twaalf uur werd iedereen bedankt voor de hulp en keerde men huiswaarts.
 
Men kan zich volgend jaar weer opgeven door een mail te sturen naar: [email protected]  Werkkleding en stevige schoenen dragen wordt aangeraden. bij sneeuwval of hevige regen wordt het afgelast.
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag
(Bijdrage: Theo Jansen)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
taasrjgxukx1xvqoszdankwq7
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen