“Zuids geluk & Velps venijn”

Foto:

VELP – Wanneer je zegt dat je in Velp woont, volgt direct de vraag “Velp Zuid of Velp Noord?” Want dat maakt nogal wat uit! Maar is dat eigenlijk wel zo?  En kloppen de vooroordelen die ze over elkaar hebben wel?

Drie theatermakers trokken Velp Oud Zuid in om een antwoord te zoeken op die vragen. Zij verzamelden levensverhalen van de bewoners van Velp Oud Zuid en toverden deze om in theater.

Het decor van de voorstelling? De wijk zelf! In een wandeling langs 5 bijzondere locaties, maakt het publiek kennis met Velp Oud Zuid en mag zij een kijkje nemen in het leven van de mensen die er wonen. “Zuids geluk & Velps venijn” is een theatervoorstelling vol grappige, herkenbare en aangrijpende verhalen over thuiskomen, vriendschap, oorlog en de liefde voor muziek.

De twee voorstellingen vinden plaats op zaterdag 14 april om 19.30 uur en zondag 15 april om 14.30 uur. Startpunt en ook eindpunt is Buurthuis De Poort, Heeckerensstraat 201, Velp. Wij vragen het publiek om 15-30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Kaartjes zijn te koop bij de beheerder van buurthuis De Poort (ma t/m do) of via de website van RIQQ www.cultuurbedrijfriqq.nl. Een kaartje kost via de site € 2,50 en € 3,50 aan de deur en dit is inclusief een drankje.

Deze voorstelling komt tot stand door de samenwerking tussen een ongelooflijk aantal organisaties en bewoners uit Velp. De gemeente Rheden ondersteunt het project vanuit het Innovatiefonds. Cultuurbedrijf RIQQ nam het initiatief omdat zij erin geloven dat kunst verbindt, verrijkt en versterkt.

(Foto: Marjo Hendrix)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen