Workshop kunst verzamelen voor ‘dummies’

Foto:

VELP – Je hoeft geen oliesjeik of doorgewinterd kunstkenner te zijn om een bijzonder schilderij te kunnen kopen. Veel mensen hebben het idee dat kunst verzamelen een elitaire hobby is en niet weggelegd voor het ‘gewone’ volk.

Kunstagent Manuela Klerkx en haar man – uitgever Oscar van Gelderen (Lebowski) – rekenen af met deze mythe in hun boek Ontroerend Goed.  Zij geven op donderdag 5 april een workshop kunst kopen bij podium Jansen & de Feijter.

Lokale kunstfanaten Anne Mie Emons (Art Gallery 068), Peter van Os (Art Gallery Peter van Os) en kunstverzamelaars Madeleine Klis en Joost Hesseling zullen met het publiek in gesprek gaan en de workshop verlevendigen met voorbeelden uit de praktijk. En dan blijkt dat het bezitten van kunst niet alleen voorbehouden is aan de allerrijksten. Er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro, als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen.

De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel. De kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Voorafgaand aan de workshop/lezing wordt voor de liefhebber een ‘artistiek’ en kleurrijk’ buffet geserveerd in het petit café achterin de boekhandel. Aanvang 18.30 uur. Kosten 20 euro (incl. glas wijn of fris). De workshop begint om 20.00 uur. Deelname kost €5,–. Het entreebewijs is tevens een kortingsbon van €5,– op het boek Ontroerend Goed.

Kaartverkoop: http://www.eenpassievoorboeken.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen