Eenentwintig basisschoolkinderen zijn de mol

Foto: Sanne Huinink

VELP – Op de tweede lentedag van dit jaar bezochten kinderen uit groep vijf van basisschool De Kameleon landgoed Larenstein. De kinderen maakten een reis door het leven van de haas, de mol en de reiger. De reis werd begeleid door drie studenten Bos- en Natuurbeheer van hogeschool Van Hall Larenstein.

De studenten willen hiermee kinderen bij de natuur te betrekken.

De basisschoolkinderen arriveerden om negen uur op landgoed Larenstein. Eerst werden de kinderen uitgedaagd of ze net zo behendig en snel waren als de haas. Bij het spelletje fopbal bleek dat de jongens en meiden net zo vakkundig waren als hazen. Vervolgens werden de kinderen in donkere bos geblinddoekt.

Op deze manier ervaarden ze voor even hoe het voelt om als mol te leven. De kinderen mochten geblinddoekt voelen aan dennenappels, veren, mossen en hout. Eng vonden de kinderen het niet: “Als het maar geen spinnen zijn.”

Vervolgens werden de kinderen omgetoverd tot reigers en mochten ze het voedsel van de reiger bij elkaar zoeken. Dat was voor de kinderen geen probleem, al snel hadden ze stekelbaarsjes, waterslakken en watertorretjes gevonden.

De vangst werd uitvoerig bekeken en vervolgens weer zorgvuldig vrijgelaten.

Tot slot belanden de kinderen op een grasveld tussen de bomen bij het kampvuur. Hier smolten de kinderen marshmallows boven het hete vuur. Bij het afscheid werd duidelijk dat alle kinderen hadden genoten, de missie van de studenten is dus volbracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen