Gezondheidscentrum Velp doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2018

Foto: NDC

VELP – Het Gezondheidscentrum Velp doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Hierbij nodigen zij mensen uit om vanaf half april wekelijks mee te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is goed voor iedereen, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Er wordt rekeningen gehouden met ieders niveau.

In september wandelen ze samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale tijdens het Diabetes Challenge Festival. Ze denken dat iedereen dan zeker 5 km kan lopen. Sommigen misschien zelfs 10, 15 of 20 km.

Op dinsdag 10 april organiseert het centrum een Diabetes Challenge informatiebijeenkomst. Locatie: Rozendaalselaan 34 Velp. Iedereen die interesse heeft is welkom.

De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes,en de zorgkosten voor iemand met diabetes zijn hoog.

Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/huisartsenvelp

Indien u meer informatie wenst over deze Diabetes Challenge, of aanwezig wil zijn tijdens de informatiebijeenkomst dan kunt u mailen naar: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen