Jongeren adviseren gemeente Rheden over realiseren “Veluwe op 1” ambities

Foto: Veluwe op 1

GEMEENTE RHEDEN – “Bedenk voor het jaar 2018 een creatief en uniek winterevenement, die de bezoekers van Nationaal Park de Veluwezoom een onvergetelijke dag bezorgt.” 

Dat was de opdracht waarover 21 studenten van het Astrum College in Velp zich de afgelopen tijd bogen. Opdrachtgever van de studenten is de gemeente Rheden. Ook 26 jongeren van het Aeres VMBO Velp gingen met een opdracht van de gemeente Rheden aan de slag. Zij ontwikkelden een marathonroute langs de pronkstukken van het Gelders Arcadië.

Zowel het Astrum College als Aeres VMBO Velp doen mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe project: meer dan 550 Veluwse jongeren adviseren bestuurders en organisaties over een lokaal vraagstuk. Zo dragen de jongeren bij aan de Gebiedsopgave Veluwe.

In januari maakten de jongeren uit Velp kennis met hun opdrachtgever gemeente Rheden. Met de opdracht en de wensen van de opdrachtgevers zijn de jongeren vervolgens aan de slag gegaan. Om tot een goed advies te komen, gingen de jongeren niet over één nacht ijs. De studenten van het Astrum College bezochten onder begeleiding van een boswachter het Nationaal Park Veluwezoom en de jongeren van Aeres VMBO Velp leerden meer over de bijzonderheden van kasteel Middachten.

Op dinsdag 10 april presenteren de jongeren hun advies aan hun opdrachtgever gemeente Rheden. We nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.

Datum, dinsdag 10 april, tijd:

  • 13.45 – 15.10 uur          Presentaties leerlingen Aeres VMBO Velp
  • 15.15 – 16.40 uur          Presentaties leerlingen Astrum College

Locatie: Gemeentehuis De Steeg (raadzaal), Hoofdstraat 3, De Steeg

De twee winnende groepen krijgen van wethouder Nicole Olland een ticket uitgereikt voor het VeluweCongres op 19 april. Daar krijgen de leerlingen een podium om hun ideeën te presenteren aan Veluwse ondernemers, bestuurders, ambtenaren en de provincie Gelderland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen