Verborgen in Velp door de auteur zelf

VELP – Gety Hengeveld gaat woensdag 19 februari verhalen vertellen en voorlezen uit haar pas verschenen boek ‘Verborgen in Velp – nooit vertelde verhalen over moed, verzet en onderduikers’.

De lezing-met-lichtbeelden begint om 20.30 uur, na de pauze van de Jaarvergadering van Wijkplatform Velp-Zuid (aanvang vergadering 19.30 uur). 

Plaats: Buurthuis De Poort, Van Heeckerenstraat 201 in Velp-Zuid. Iedereen is welkom, de koffie staat klaar en de toegang is vrij.
Bij een boekentafel kunnen, behalve ‘Verborgen in Velp’ ook andere boeken worden bekeken en gekocht.
Het boek Verborgen in Velp’ blijkt een ‘bestseller’; er zijn al bijna 1300 boeken verkocht binnen twee maanden.
Boekhandelaar Walter Jansen: ‘Ze gaan per 2 of 3 boeken tegelijk over de toonbank. En we krijgen bestellingen via internet uit het hele land, maar ook uit bijvoorbeeld Australië, Amerika en Canada.’ 
Omdat het boek zonder winstoogmerk is vervaardigd en dankzij de vele sponsors, is de verkoopprijs slechts € 14,95. Het is verkrijgbaar bij alle Velpse boekwinkels en te bestellen bij alle erkende boekwinkels in Nederland.
Het boek is bedoeld als monument voor al die moedige mensen die zich op een of andere manier verzetten tegen de Duitsers. Opmerkelijk is, dat het vaak jonge gezinnen met kleine kinderen waren die (ook Joodse) onderduikers een veilige schuilplaats boden. In 63 korte verhalen worden alle aspecten van de Tweede Wereldoorlog beschreven. Het boek is daardoor ook interessant voor niet-Velpenaren. 
Rabbijn Soetendorp noemde het boek, ter gelegenheid van de presentatie in december j.l.: ‘Een leerboek voor het leven.’
xrj9dhal085d93skdcn6rp3jh
Woensdag zullen vooral verhalen uit Velp-Zuid en omgeving worden verteld. Zoals over de moedige verzetsman Dirk van der Voort uit de Beltjeshofstraat. Hij was bevriend met mede-verzetsman pastoor Schaars. Toen het in Velp te gevaarlijk werd (pastoor Schaars was al opgepakt), werd Van der Voort lid van Landelijke Knokploeg (LKP) in de Gelderse Vallei. Van daaruit pleegde hij overvallen op distributiekantoren, verborg (ook Joodse) onderduikers, overleefde een dodencel en ontvluchtte uit een zwaar bewaakte kamp bij Eindhoven. 
Communist Dirk van der Voort heeft met echtgenote en zoon nog vele jaren in Velp-Zuid gewoond. De laatste jaren in de Looierstraat. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
uds3rn83zwao2bkdse8x0utec
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen