Lezing landgoederenzone Gelders Arcadië

Foto: Gelders Arcadië

VELP – De jaarlijkse Oude Jan-lezing van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal en de Vereniging “De Sociëteit” uit Velp vindt dit keer plaats op donderdag 12 april om 20.00 uur in de Oude Jan, Kerkstraat 56 in Velp.

Mevrouw dr. Elyze Storms verzorgt een lezing over Gelders Arcadië: de landgoederenzone in de Veluwezoom binnen de gemeenten Rheden, Rozendaal, Arnhem, Renkum en Wageningen. Dit gebied wordt van oudsher gekenmerkt door een samenhangende structuur van grootschalige reliëfrijke landschapsparken, lanenstelsels, weidse panorama’s en bijzondere waterwerken.

Begin 2017 hebben de bij Gelders Arcadië betrokken partijen een visie gepresenteerd om in samenwerking de honderd buitenplaatsen aan de Veluwezoom in stand te houden, verder te ontwikkelen en bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Elyze Storms is vanaf 2007 nauw betrokken bij dit project. Zij vertelt over de historie van Gelders Arcadië, over het uitgevoerde onderzoek en over de instandhoudings- en ontwikkelingsvisie, uiteraard met beeldmateriaal van dit prachtige en zo bijzonder waardevolle gebied. Daarbij komt het deel van Gelders Arcadië binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal zeker voldoende in beeld.

Elyze Storms is historisch-geograaf, adviseur erfgoed en specialist historische buitenplaatsen bij het Gelders Genootschap (tot Bevordering en Instandhouding van de Schoonheid van Stad en Land).

De entree voor deze lezing is € 2,50, inclusief koffie of thee en na afloop een consumptie. Voor de lezing hoeft u zich niet aan te melden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen