De Bestuurstafel, inspiratiesessie: ‘Help, wij besturen!’

Foto: De Bestuurstafel

DIEREN – Een netwerkavond voor besturen en kaderleden van (vrijwilligers)organisaties uit de gemeenten Rheden en omstreken. Laat u prikkelen door gastdeskundigen en collega-besturen om de Bestuurstafel te verlaten met tips, ideeën, ervaringen en handvatten.

Tijdens deze editie doe je kennis op over diverse bestuursthema’s.

De volgende thema’s zijn geselecteerd.

  1. Vier inzichten van besturen. Besturen is mensenwerk, Besturen gaat om het verbinden van mensen, het schakelen tussen personen met diverse achtergronden, vaardigheden, opvattingen en eigenschappen. Wanneer je als bestuur bewust bent van de samenhang van de vier inzichten, kan je zorgen voor een betere en sterkere club/organisatie.
  2. Sportief besturen. Een goede sfeer draagt bij aan het werven en behouden van leden en vrijwilligers. Je krijgt handvatten om de invloed van de sfeer van jouw vereniging te vergroten en meer grip te krijgen hoe leden en vrijwilligers zich gedragen.
  3. Bestuurlijke vernieuwingen en diversiteit. In de omgeving en binnen de organisatie gebeurt veel. Sommige dingen worden al jaren gedaan op dezelfde wijze. De adviseur van NOC NSF neemt je mee in de methodiek rondom optimale (team)samenstelling en hoe te mixen met jong en oud.
  4. Omgaan met woonomgeving bij festiviteiten. Veel clubs en organisaties organiseren naast hun reguliere activiteiten extra evenementen en feestjes. Hoe ga je om met de directie woonomgeving en hoe blijf je met de omwonenden in gesprek.

Datum: dinsdag 17 april. Locatie: Ontmoetingskerk, Admiraal Helfrichlaan 54 Dieren

Programma:

  • 19.15: inloop
  • 19.30: centrale start
  • 19.40 – 20.20 uur: eerste ronde
  • 20.20 – 20.30 uur: pauze
  • 20.30 – 21.10 uur: tweede ronde
  • 21.10 – 21.15 uur: terugkom & samenvatten
  • 21.15 – 21.45 uur: netwerken hapje/drankje

Aanmelden:

Meld je voor 12 april aan via: http://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/rheden/formulier/bestuurstafel17april. Geef op het aanmeldformulier aan welke twee inspiratiesessie je het liefst wilt volgen. Graag voor iedere deelnemer apart het formulier invullen.

Contact:

De Bestuurstafel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen