Verrassingconcert in Velps Romaans Kerkje

Foto: Bert Simhoffer

VELP – Weense melodieën en evergreens uit musicals klinken zondag 15 april in het Velpse kerkje De Oude Jan. Het is een luchtig en feestelijk slotconcert van het concertseizoen in dit 12e eeuwse kerkje.

Begeleid door pianist Frank Affolter verzorgt de tenorale bariton Bert Simhoffer een gevarieerd muziekprogramma dat wordt afgewisseld met zijn herinneringen aan de tijd dat hij nog in Velp woonde.  ‘Ik maak een muzikaal reisje van topnummers uit een aantal Weense operettes, schlagers uit de dertiger jaren, evergreens uit de jaren vijftig en zestig en muzikale highlights uit onder andere Anatevka, De Man van La Mancha en The Sound of Music’, aldus  Bert Simhoffer

Bert Simhoffer studeerde, na zijn rechtenstudie, aan het Conservatorium te Arnhem en aan het Mozarteum te Salzburg. Aansluitend werd hij gecoacht door de beroemde operazangeres Cristina Deutekom. Hij zong in het koor van De Nederlandse Opera en speelde in talloze operettes voor de Hoofdstad Operette. Daarnaast was hij te zien in diverse musicals, zoals de Titanic, Rembrandt, Anatevka en in de Nederlandse versie van Mary Poppins.

Als waardering voor zijn vele muzikale  en theatrale verdiensten werd Bert Simhoffer in 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Frank Affolter is pianist en componist en is muzikaal leider van diverse koren Hij produceerde verschillende musicals, waaronder Alleen op de wereld en Merlijn en het mysterie van Koning Arthur.

Zondagmiddagconcerten

Iedere derde zondag van de maand – van oktober t/m april – organiseert Stichting Vrienden van de Oude Jan om 15.30 uur een kort middagconcert-zonder-pauze in de 12e eeuwse kerk De Oude Jan aan de Kerkstraat 56 in Velp. Na afloop is er een gratis drankje voor alle bezoekers.

Iedereen is van harte welkom

Entree: € 10. Vrienden Oude Jan: € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar:  € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp, tel. 026-3628959.

Informatie: www.vriendenvandeoudejan.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen