Prachtig dubbelconcert Fanfare Orkest Excelsior en Fanfare Concordia

ELLECOM/DE STEEG – Muziekvereniging Concordia uit het Friese Elsloo was het weekend van 7 en 8 april in de regio en kwam op zaterdagmiddag voor een repetitie naar Ellecom. In de avond werd het dorp verrast op een dubbelconcert in het dorpshuis te Ellecom.

Na een middag gezamenlijk oefenen en repeteren verzorgden werd er een prachtig dubbelconcert georganiseerd in het dorpshuis van Ellecom. Dirigent van Concordia was Johan Hager; Excelsior werd voor deze gelegenheid gedirigeerd door docent en dirigent Femke Tijenk.

Het jeugdorkest van Excelsior opende het dubbelconcert op deze avond, waarna het grote orkest ook onder leiding van docent en dirigent Femke Tijenk enkele nummers liet horen. Hierna nam het Friese Concordia het stokje over onder leiding van dirigent Johan Hager zij speelde enkele bekende nummers zoals The Floral Dance en Don’t Cry Argentina. De avond werd afgesloten door samen een tweetal nummers te spelen waar onder Jubilisimo. Ook dit werd zeer gewaardeerd door het aanwezige publiek.

Na afloop was er gelegenheid om gezellig na te praten over deze cultureel muzikale uitwisseling. De toegang was zoals altijd gratis.

“Excelsior 125 jaar”

Muziekvereniging Excelsior werd opgericht in 1893 en is daarmee de oudste fanfare in de gemeente Rheden. De jubileumactiviteiten waaronder een prachtig concert, vinden plaats in het weekend van de Ellecomse dorpsfeesten. Zo zal de feesttent op donderdag 31 mei worden omgetoverd tot een prachtige concertzaal waarin -naast Excelsior- koren en een band plaatsnemen om samen een prachtig concert te verzorgen. “Excelsior 125 jaar” betrekt al haar leden, de dorpen Ellecom en De Steeg, maar ook alle muziekliefhebbers bij haar jubileum; op zondagmiddag zal het dorp klaar staan om bezoekende korpsen te ontvangen en is er een grote receptie in de tent op het dorpsplein. Excelsior viert het samen met u.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.muziekvereniging-excelsior.nl/agenda/

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen