Er wordt een nieuwe treurbeuk op Begraafplaats De Pinkel geplant

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op 25 april om 16:00 uur wordt een nieuwe treurbeuk op Begraafplaats De Pinkel geplant.

Dit Cultuurhistorisch Erfgoed in Rheden wordt nu nog beter beschermd door “Stichting Oude Begraafplaats de Pinkel”. Het doel van de stichting is om de oude historische begraafplaats aan de Pinkelseweg in Rheden te conserveren en te behouden.

De medewerkers van de stichting doen dit door het plegen van regelmatig onderhoud aan de graven, de beplanting en de algemene inrichting. Ook gaat de stichting kennis van de begraafplaats en de personen die er begraven liggen vastleggen en beschikbaar stellen voor geïnteresseerden.

Ook werkt één keer per maand op maandagochtend de vrijwilligersgroep Rheejes Praote op de begraafplaats en verrichten zij veel werk dat bijdraagt aan de schoonheid van de begraafplaats.

In 2016 is tijdens de kerstdagen een bijzondere treurbeuk omgewaaid. De boom is waarschijnlijk geplaatst tijdens de opening van de begraafplaats op 7 december 1870 of net daarna. Rhedens Dorpsbelang ondersteunt de doelstelling van de stichting. Wij doen dit door een bedrag van € 500,00 beschikbaar te stellen. Hiervoor is onder andere de nieuwe treurbeuk aangeschaft.

Begraafplaats De Pinkel is vrij toegankelijk en wordt nog steeds regelmatig bezocht. Iedereen is welkom bij het planten van de treurbeuk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen