Asfalteringwerkzaamheden reconstructie rotonde en Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en Nordlaan Velp

VELP – Het aanbrengen van betonbanden en tegels in de voetpaden is nu zo ver dat er kan worden geasfalteerd. Vrijdag 4 mei wordt op de Arnhemsestraatweg de onderlaag asfalt aangebracht.

Dit op de noordzijde van de rijbaan. Ook wordt vrijdag begonnen met het aanbrengen van de tussenlaag asfalt op de nieuwe rotonde. De volgende lagen asfalt moeten warm-tegen-warm worden aangebracht en daarvoor moet de gehele rijbaan inclusief rotonde vrij zijn.

Asfalteringsmachines beginnen vroeg

Als op zondagochtend 6 mei, om 00:30 uur, de laatste bus is gepasseerd gaan direct daarna meerdere asfalteringsmachines beginnen met het aanbrengen van de tussenlaag asfalt op de Arnhemsestraatweg.

Dit asfalteren gaat zondag de gehele dag door en wel tot en met de deklaag asfalt. Ook het rode asfalt op de fietsstroken wordt direct aangebracht. Aanwonenden kunnen zondag 6 mei 2018 de gehele dag niet met de auto van en naar huis rijden. Parkeer zaterdag tijdig ergens anders.

Netters wegenbouw

Vervolg werkzaamheden

Maandag 7 en dinsdag 8 mei worden gebruikt om belijning aan te brengen, resterende verhardingen aan te brengen en te starten met opruimen. Ook moeten alle aanwezige putranden op hoogte worden gesteld. Dit met een speciaal systeem zodat de putrand met deksel gelijk komt te liggen met de verharding.

Arnhemsestraatweg (fase 2) open!

Woensdag 9 mei worden nog de laatste puntjes op de i gezet en gaat (uiterlijk) aan het einde van de werkdag de Arnhemsestraatweg (fase 2) tussen Ommershofselaan en Nordlaan/Daalhuizerweg open. Ook de nieuwe rotonde zal dan, met de Nordlaan, open worden gesteld verkeer. De Nordlaan overigens tijdelijk. Deze wordt aangepakt als de Daalhuizerweg gereed is en weer open gesteld voor al het verkeer.

2 ploegen

Inmiddels is de aannemer al verder gegaan met het aanbrengen van de nieuwe riolering in de parallelweg van de Arnhemsestraatweg en maandag 14 mei wordt er ook begonnen met de aanleg van de nieuwe riolering in de Daalhuizerweg, het bedrijf werkt dan met twee rioolvervangingsploegen en twee stratenmakersploegen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen