Zwembad Rheden op dit moment, en verder?

RHEDEN – Wanneer je momenteel een blik werpt op het openluchtzwembad van Rheden, zie je een grote bouwput waaraan geen einde lijkt te komen. Echter wordt er al maanden heel hard gewerkt om in mei klaar te zijn met de grote renovatie van de zwembaden om weer bezoekers te kunnen ontvangen.

Als het allemaal klaar is zullen bezoekers nauwelijks in de gaten hebben hoeveel werk er is verzet om het zwembad weer aan de normen van deze tijd te laten voldoen. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden en ook de kosten van dit project zitten namelijk onder de grond en daar is straks niets meer van te zien.
Veel van de werkzaamheden en een groot gedeelte van de arbeid is namelijk gebruikt voor het aanleggen van nieuwe leidingen, de zuiveringsinstallatie en bodem-/asbestsanering.
Ook is er besloten voor enkele buffers die water opvangen, tijdelijk bewaren om vervolgens naar de serviceruimte te stuwen alwaar het water gezuiverd worden om weer te kunnen hergebruiken. Door deze methode wordt er op een energiezuinig manier gewerkt en kunnen de huidige pompen deze werkzaamheden aan.  Deze buffers zijn noodzakelijk maar zorgen wel voor een kleiner zwembad. Deze voldoet wel aan de maatstaven gezien het bezoekers aantal. 
Nadat al deze zaken in orde zijn gemaakt, kan er begonnen worden met de renovatie van de zichtbare delen van het zwembad en de omliggende omgeving, zoals coating, betegeling en groenvoorzieningen.
De renovatie ligt wat betreft planning op schema en het doel is om 1 mei weer volledig klaar te zijn voor ontvangst van bezoekers, echter zou de werkzaamheden wat betreft de coating van de baden nog voor een vertraging kunnen zorgen, hiervoor is namelijk een lange periode van goed weer noodzakelijk. De aannemer gaat er voor alsnog vanuit dat dit niet het geval zal zijn.
De gemeente roept onder andere organisaties en verenigingen met een belang in het zwembad op, mee te denken over een nieuw speeltoestel of attractie. Wat gaat het worden, wat zijn de mogelijkheden en hoe is dit te realiseren, en de gemeente doet hierbij een oproep om rond de tafel te gaan zitten en hier een passende oplossing voor te vinden.
Foto’s: informatie-persbijeenkomst
(Klik op de bovenste foto voor meer foto’s)

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen