De Warme Does speelt klucht van Tsjechov

Foto: Toneelgroep De Warme Does

VELP – Zin in een zomeravondje (k)luchtig toneel? Kom dan woensdag 13 juni naar de voorstelling van de Doesburgse toneelgroep De Warme Does bij podium Jansen & de Feijter. Zes acteurs komen in actie in onder andere een klucht van Anton Tsjechov, het betere gooi- en smijtwerk.

De wereldberoemde Russische schrijver Tsjechov schreef in zijn korte leven (1860-1904) niet alleen prachtige toneelstukken waaronder De Meeuw, Oom Wanja en De drie zusters, maar ook een aantal kluchten, zoals De Beer en Het Jubileum.

De Warme Does stort zich bij Podium Jansen & de Feijter op Het Jubileum. Het is een eenakter voor vier spelers en het staat natuurlijk bol van de verwikkelingen. Aanleiding is het vijftienjarig jubileum van de bestuursvoorzitter van een bank, Sjipoetsjin, die daarvoor wordt bedankt met een aantal activiteiten. Daarnaast spelen ze fragmenten uit De Meeuw. Dit stuk speelt zich af op het landgoed van de oude staatsman Sorin. Als kers op de taart voeren de acteurs een fragment op uit de film ‘When Harry met Sally’, de fameuze romantische komedie uit 1989.

De Warme Does

De Warme Does is een klein amateurtoneelgezelschap van zes tot tien spelers. Het gezelschap is in 2006 opgericht door regisseur Nanny Cijs in Doesburg, nadat zij – na haar pensionering – vanuit Amsterdam hiernaartoe verhuisde. Nanny Cijs heeft de toneelschool in Arnhem gedaan en is haar hele leven professioneel actrice en regisseur geweest. De Warme Does heeft zes tot tien spelers. De Warme Does speelt uiteenlopende stukken, zoals stukken van Harold Pinter, eenakters, dialogen en stukken met meerdere bedrijven.

Woensdag 13 juni – Aanvang 20.00 uur – Entree: 5 euro

Kijk voor meer informatie op https://www.eenpassievoorboeken.nl

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen