Tentoonstelling op basisschool de Arnhorst

Foto: Hotel Beekhuizen

VELP – Op Basisschool de Arnhorst werd in mei gewerkt aan een ‘Rariteitenkabinet’, een project over cultureel erfgoed en allerlei verzamelingen.

Leerlingen uit groep 5 en 6 gingen naar Ons Raadhuis om verhalen te verzamelen over hoe het vroeger was in Velp. Die verhalen kwamen los terwijl zij samen met de deelnemers van de activiteit ‘creatief kleuren’ oude ansichtkaarten van Velp in gingen kleuren.

Op die kaarten staan bijvoorbeeld oude huizen en straten. Wie woonde in dat huis en kun je op de plattegrond van Velp de straat aanwijzen waar je woont of waar je geboren bent.

De leerlingen kwamen goed voorbereid naar Ons Raadhuis. Zij hebben op school al diverse vragen bedacht. De ouderen vertelden veel over de oorlog. Begrijpelijk want zij hadden toen de leeftijd die de leerlingen van de Arnhorst nu hebben.

Het is een mooie ontmoeting tussen jong en oud geweest. Wanneer de leerlingen allang weer naar school terug waren, zaten de dames nog honderduit met elkaar te praten over vroeger.

Wilt u de resultaten van deze ontmoetingen zelf zien , dan kan dat. Op 8 juni is er een tentoonstelling op basisschool de Arnhorst waar alle klassen hun verzamelingen laten zien. U bent dan van harte welkom tussen 13.00 en 15.00 uur, Dillenburglaan 11 in Velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen