Tweede editie Festival Goed Groen zonnig en sfeervol

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Tweeduizend belangstellenden kwamen afgelopen donderdag af op het door Aeres Velp georganiseerde Festival Goed Groen. Duurzaam, hip, groen, eigentijds en trendy zijn de sleutelwoorden geweest om kraampjes en foodtrucks uit te nodigen hun waar te verkopen.

De live muziek van onder andere de Velpse band Rewinders was een goede toevoeging. Bezoekers waren enthousiast over de sfeer, neergezet door de stylisten uit de MBO-opleiding, met de strobalenzitjes, Perzische tapijten, kussens en de nostalgische zweefmolen. Het bloemwerk op de expositie Bloemsierkunst oogstte veel complimenten.

Bewerkte meubeltjes en hebbedingen

De door leerlingen bewerkte trendy kastjes, krukken of kisten vielen goed in de smaak. Fietstassen vol met buitenplanten (gekweekt door Aeres leerlingen en studenten), biologische kamerplanten of de agapanthus (liefdesbloem) veranderden van eigenaar. Tweedehands kleding en boeken werden door de docenten verkocht. Er was een ruime keus aan leuke hebbedingen zoals onder andere houten tekstborden, hoeden en sieraden. Er was livemuziek van Julio’s Suitcase op elke hoek van het festival. De twee Velpse bands,  Rewinders en Tinnef, speelden op de podia in de achtertuin aanstekelijke feelgood muziek onder grote belangstelling waar je tijdens het luisteren bijvoorbeeld een heerlijk broodje biologische hamburger kon opsmikkelen.

Terugblik

Directeur Jacolien Spijkerboer blikt terug: “Een dag om trots op te zijn. Een dag met veel  bezoekers; leerlingen, studenten, ouders, vrienden, familie, werkgevers, collega’s, oud- collega’s, oud leerlingen, oud studenten , buurtbewoners, mensen uit de regio, vertegenwoordigers van organisaties waar we mee samen werken. Wat hebben we vorige week een mooie dag gehad. Een prachtige bloemexpositie en een geweldig festival. Meer dan vorig jaar was het nu een evenement waar in de voorbereiding en op de dag zelf veel collega’s, studenten en leerlingen bij betrokken waren.  Zoals we ook bedacht hadden met veel eigen kraampjes en activiteiten waarbij een deel met leerlingen samen was voorbereid als onderdeel van ons onderwijs!”.

Festival Goed Groen 2018

Kijk ook voor de laatste nieuwtjes op facebook: https://www.facebook.com/festivalgoedgroen/

Aeres Velp, PInkenbergseweg 5f, 6881 BA, Velp, 088-020 5200, Mail: [email protected]. Site: www.aeresmbo-velp.nl | www.aeresvmbo-velp.nl | www.aerestrainingcentre.nl/velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen