Lege flessen voor een Scoutskamp

Foto: Scouting-Velp

VELP – De Scouts van Scoutinggroep de Velpsche Woudloopers en de Olmen komen zaterdag 16 juni tussen 09.00 uur en 12.00 uur statiegeldflessen ophalen langs Velpse voordeuren.

Zij zullen de flessen inleveren bij de Velpse supermarkten waarbij de opbrengst ten goede zal komen van het Scoutskamp in Friesland in de zomervakantie. Hier zullen de jongens en de meiden in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar een week gaan kanoën met bepakking.

De Scouts hopen op de Velpse steun om dit spectaculaire zomerkamp te kunnen bekostigen. Voor vele Scouts zal het kamp een uitdaging zijn die ze rest van hun leven met zich mee zullen nemen.

Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren.

Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak binnen Scouting maar ook op zaken die ze in hun leven tegen kunnen komen.

Uw bijdrage wordt enorm gewaardeerd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen