Postroute Hof te Dieren gereed, maar de aangeplante bomen groeien nog niet voldoende

Foto: Traverse Dieren

ELLECOM/DIEREN – De zogenoemde Postroute voor fiets-, landbouw- en bestemmingsverkeer tussen Ellecom en Dieren is inmiddels volledig in gebruik. De reacties zijn positief, zowel op de fiets-faunatunnel als op het karakter van de nieuwe weg. Helaas groeien de eikenbomen nog niet voldoende.

Vorstperiode februari

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat dit niet ligt aan de verdichting van de plantgaten, maar dat de relatief kwetsbare eikenbomen tijdens de extreme vorstperiode in februari niet goed genoeg zijn beschermd. In combinatie met het warme weer van de laatste weken lijkt dat teveel van het goede.

Eiken uitloopperiode tot juli

Omdat eiken een dubbele uitloopperiode kunnen hebben, wacht Traverse Dieren het nog even af tot deze periode voorbij is, eind juni. Daarna volgen er gesprekken met Stichting Twickel en de (groen)aannemer over een verbeterplan. Dit betekent dat Traverse Dieren, de aangetaste bomen voorlopig laat staan.

De komende periode kijkt Traverse Dieren nauwkeurig naar de toestand van gezonde bomen en neemt ze waar nodig aanvullende maatregelen. Aannemer en provincie zorgen hoe dan ook voor het overeengekomen beeld.

Traverse Dieren

In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Werken aan de weg kan echter niet zonder verkeershinder. Wegwerkzaamheden zijn altijd van tijdelijke aard. Je houden aan de alternatieve routes betekent bijdragen aan verkeersveiligheid en verminderen van hinder voor de omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen