Bekendmakingen gemeente Rheden

Jaargang 16 | nr. 05 | 29 januari 2014

VERKIEZING GEMEENTERAAD 19 maart 2014
Zitting van het centraal stembureau inzake beslissing geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten en nummering.
De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 19 maart 2014 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt, ingevolge artikel I 4 van de Kieswet bekend, dat dit bureau op vrijdag 7 februari 2014 om 4 uur ‘s middags, in het gemeentehuis in De Steeg in een openbare zitting zal beslissen over:
– de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten;
– het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten;
– het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering;
– de nummering van de geldig verklaarde lijsten;
– de geldigheid van de eventuele lijstencombinaties.
VERKEERSBESLUITEN
Eenrichtingverkeer en gehandicaptenparkeerplaats
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij de volgende verkeersbesluiten hebben genomen:
I Dieren, Faberstraat. Op de Faberstraat in Dieren wordt eenrichtingverkeer ingesteld. Na de herinrichting mag u de Faberstraat vanaf de Wilhelminaweg inrijden. Deze maatregel geldt niet voor fietsen en bromfietsen.
II De Steeg, Brantsenpark. Nabij huisnummer 4 wordt een gehandicaptenparkeerplaats aangelegd, uitsluitend gereserveerd voor deze bewoner. De plaats wordt aangegeven door een belijning, verkeersbord en kenteken van
de auto.
De volledige tekst van deze besluiten ligt gedurende zes weken na heden ter inzage bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg en bij de servicecentra in Velp en Dieren.

NB
Digitale bekendmaking
Vanaf 1 januari 2013 worden alle verkeersbesluiten digitaal gepubliceerd. Reden hiervoor is om ontwikkelaars van kaarten in kennis te stellen van de wijzigingen op het nationale wegennet. Hiermee is bekendmaking in de regionale kranten komen te vervallen. Vooralsnog publiceren we de besluiten ook nog in de regionale krant. De besluiten worden in zijn geheel op 29 januari 2014 digitaal gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit is te raadplegen op de website:
https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant.
De verkeersbesluiten staan op de site op RHD2013 code geregistreerd. De wettelijke bezwaartermijn start op de officiele publicatiedatum op deze site.

Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit in beroep gaan bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten: a de naam en het adres van de indiener; b de dagtekening; c een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; d de gronden van het beroep. Door het indienen van een beroepschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 45,00 voor minder draagkrachtige natuurlijke personen in huurtoeslag- en sociale zekerheidszaken, € 165,00 voor overige natuurlijke personen en € 328,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
OMGEVINGSVERGUNNING
Ingediende aanvragen omgevingsvergunning
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend, dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen (tussen haakjes is vermeld de datum van ontvangst en het kenmerk):
– Hoofdstraat 17, 6881 TA Velp: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van detailhandel (21-1-2014/62534)
– Vijverlaan 17, 6881 HK Velp: aanpassen/vervangen van het kozijn in de aanbouw van een woning (22-1-2014)
– Klaproosstraat 68, 6991 VL Rheden: bouwen van een garage/berging (19-1-2014/61402)
– Lentsesteeg (nabij) te Rheden: kappen van een eik (22-1-2014/63250)
– IJsselsingel 160, 6991 ZW Rheden: plaatsen van een dakopbouw op een woning (9-1-2014/60778)
– Goudenregenlaan 12, 6951 NX Dieren: verlengen van een bestaande overkapping (carport)/ (20-1-2014/61845)
Tegen deze aanvragen staan geen rechtsmiddelen open. U kunt wel informatie over de aanvragen krijgen of deze inzien. Indien u een aanvraag wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911.
Zienswijzen
Een uitzondering op het vorenstaande is de volgende aanvraag. Hiertegen kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen i.v.m. strijdigheid met het bestemmingsplan:
– Valeriuslaan 16, 6952 EK Dieren: vergroten en veranderen van een woning met garage (19-12-2013)
U kunt deze aanvraag inzien van 30 januari tot en met 12 februari 2014 (twee weken) bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u de aanvraag wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar.
Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij hebben besloten om voor de volgende aanvraag omgevingsvergunning de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal zes weken:
– Broekveldseweg 64, 6991 XX Rheden: aanleggen van een oprit
Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen dit besluit geen bezwaar mogelijk.
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere voorbereidingsprocedure)
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:
Week 3
– Spankerenseweg 54, 6951 CH Dieren: aanbrengen van reclame aan de westgevel van een bedrijfsruimte
Week 4
– Middellaan 8-a, 6881 RP Velp: wijzigen van de hoofddraagconstructie van een kliniek 
– Zutphensestraatweg 13, 6881 WN Velp: maken van een uitweg t.b.v. een parkeerplaats bij de woning
– Dierensedijk 3, 6955 JG Ellecom: kappen van 32 populieren
– Beukenlaan 4, 6956 CB Spankeren: herstellen van de gevels van een woonboerderij
Geweigerde omgevingsvergunning (reguliere voorbereidingsprocedure)
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning hebben geweigerd:
Week 52
– Beekhuizenseweg (naast 87) te Velp: bouwen van een woning
Ter inzage en bezwaar
De genoemde besluiten kunnen worden ingezien bij de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis te De Steeg. Indien u een besluit wenst in te zien, wordt u verzocht om vooraf contact op te nemen met de afdeling Inwonerszaken. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 911. Indien u een belanghebbende bent en het met een besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes
weken na de dag van de bekendmaking van de besluiten aan de betreffende aanvrager(s), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg (bij de afdeling Inwonerszaken kunt u informeren naar de exacte datum van bekendmaking). Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. U kunt er ook voor kiezen het verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 165,00 voor natuurlijke personen en € 328,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
WET MILIEUBEHEER
Melding Activiteitenbesluit
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat de volgende melding is ontvangen:
– Edyweg 29, 6956 BA Spankeren: veranderen van een inrichting (Rodimi Trading B.V.)
Inlichtingen
Voor eventuele vragen over de melding kunt u contact opnemen met de afdeling Inwonerszaken, via telefoonnummer (026) 49 76 911.
Colofon
Dit is een uitgave van de gemeente Rheden Hoofdstraat 3, De Steeg Postbus 9110 6994 ZJ De Steeg T (026) 49 76 911 mail: [email protected] website: www.rheden.nl twitter: @gemeenterheden
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen