Kinderen leveren een topprestatie op de Posbank

Foto: Maarten Tjallingii met twee deelnemers van de Posbank Challenge Junior
Foto: Maarten Tjallingii met twee deelnemers van de Posbank Challenge Junior
Foto: Erwin Rijkers

RHEDEN -De vijfde editie van de Posbank Challenge Junior (voorheen Expeditie Junior) vond plaats op 1 juli 2018 in Rheden.

48 kinderen hebben zo vaak mogelijk de Zijpenberg beklommen op hun racefiets of mountainbike of op de Veluwezoom een wandeling gemaakt om geld in te zamelen voor Orange Babies.

Dankzij de donaties van de deelnemers, de bijdragen van de sponsoren en de medewerking van talloze vrijwilligers, hebben ze maar liefst € 14.027,- weten op te halen voor het goede doel Orange Babies.

Onder grote belangstelling leverden deze kinderen in meerdere opzichten een topprestatie.

De wandelaars gingen op pad met boswachter Jamie. Na een korte uitleg, gingen ze in de bossen op zoek naar dierensporen. Aan het einde van de wandeling waren de kinderen volleerde natuurdetectives.

De fietsers beklommen met elkaar 319 keer de Zijpenberg. De kinderen waarvan de jongste 6 jaar en de oudste 14 jaar was, kregen 2,5 uur de tijd om zo vaak mogelijk naar boven te fietsen. Zij werden aangemoedigd door oud-profwielrenner Maarten Tjallingii, en andere supporters.

Het startsein werd gegeven door Tim Coronel die met zijn buggy voorop ging toen de kinderen gezamenlijk de berg afdaalden richting de start. Tim reikte na afloop de loterijprijzen uit aan deze sportieve kinderen.

Het hoogtepunt was het uitreiken van de cheque aan Orange Babies, een organisatie die strijdt voor de gezondheid van HIV kinderen in Afrika.
Orange Babies gaat het bedrag gebruiken voor een speciale school in Zambia voor kinderen die het slachtoffer zijn van HIV.

Over de Posbank Challenge: De Posbank Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kinderen tussen de 6 en 14 jaar de Zijpenberg zo vaak mogelijk beklimmen voor Orange Babies. Het doel van de Posbank Challenge is kinderen in Nederland in beweging krijgen voor hun eigen gezondheid en die van kinderen in Afrika, waarbij een mooi bedrag voor Orange Babies ingezameld wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen