Merel in de meeste tuinen van gemeente Rheden

Foto:

RHEDEN – Afgelopen weekend werden in Nederland tuinvogels geteld voor de Nationale Tuinvogeltelling. In de gemeente Rheden werd de Huismus het meest gezien, de Merel werd in de meeste tuinen gezien.

Het grootste citizen science evenement van Nederland wordt jaarlijks georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. In de gemeente Rheden werden in totaal 2415 vogels geteld. 
Er werden dit jaar minder vogels in de tuinen gezien dan in voorgaande jaren. Dit wordt toegeschreven aan het zachte weer. In het buitengebied is door het milde weer nog veel voedsel beschikbaar, waardoor vogels niet genoodzaakt zijn voor hun voedsel naar de tuinen te trekken.
De Merel werd in de meeste tuinen geteld (105), gevolgd door de Koolmees in 101 tuinen. De Pimpelmees (91), Roodborst (78) en Huismus (72) maken de tuin top 5 compleet. Deze laatste werd wel het meest gezien, namelijk 522 keer. De Koolmees werd 273 keer gezien en de Merel 245 keer.
Opvallende soorten in de gemeente Rheden tijdens deze tuintelling waren een twee Wilde Eenden, twee Buizerds, twee Halsbandparkieten, zeven Kokmeeuwen en dertig Zilvermeeuwen. In de gemeente werden 118 tellingen geregistreerd door 158 tellers. Zij telden samen in totaal 2415 vogels. 
Meer informatie over vogels kijken in de regio: 
http://www.vogelwerkgroeparnhem.nl/
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen