Vrijwilligers halen vissen uit de Kanovijver in Rheden

RHEDEN – Ongeveer 20 vrijwilligers, jong en oud, zijn dinsdagavond bezig geweest om het gedeelte bij de brug in de Kanovijver leeg te halen in verband met het droogvallen van deze vijver.

Na gezamenlijk overleg hebben ze via een touw de waterplanten verwijderd en zijn daarna met een groot sleepnet begonnen om de vissen te vangen. Al snel kwamen de eerste kleine vissen, vooral baarzen, tevoorschijn.

Toen de vrijwilligers met het sleepnet bijna bij het einde van de vijver waren, hebben ze veel grote vissen eruit gehaald, waaronder veel Zeelt en Snoek en heel veel Rivierkreeften. Ook een Karper hebben ze kunnen redden.

Tevens is de brandweer van Rheden nog te hulp geschoten om water van het ene gedeelte over te pompen naar het andere gedeelte en om de vrijwilligers schoon te spuiten.

Met deze actie hebben ze honderden vissen kunnen overzetten naar een ander gedeelte, waar nog wel voldoende water is.

Vorige week was visliefhebber Steef Grotenbreg al begonnen met het overzetten van enkele vissen, ook deze avond was hij erbij. Dit keer was de reddingsoperatie opgezet door Mark Rekswinkel, hij heeft er ook voor gezorgd dat na afloop iedereen beloond werd met een ijsje.

Klik op de bovenste foto’s voor meer foto’s.

(Foto’s/verslag: Familie Grotenbreg Rheden)

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen