Sfeervolle bijeenkomst met Ambassade van Vrede in Carolinapark

DIEREN – Vrijdagmorgen 26 september was er in het Carolinapark een bijeenkomst die was georganiseerd door de plaatselijke afdeling van de Ambassade van Vrede PAX.

In het kader van de jaarlijkse vredesweek, dit jaar van 21 tot en met 28 september, organiseerde de plaatselijke afdeling van de Ambassade van Vrede Pax een aantal activiteiten. 
motlko8n7gx1jn9dnigl896rx
In het filmhuis zijn er twee films en schoolkinderen hebben tekeningen gemaakt die bij een aantal Dierense winkeliers voor de ramen hangen. Vandaag was er de bijeenkomst in het park en ‘s middags zou er nog een manifestatie zijn in het centrum van het dorp.
Deze morgen de bijeenkomst die om 11:00 uur begon bij het kruis dat in midden in het park staat. Leden van de plaatselijke werkgroep, evenals de hoogste twee klassen van de basisscholen de Akker en de Vlinder, waren aanwezig. Zij gingen met elkaar het programma doen.
hoodwb1c1vv309qanwbqmaf39
De voorzitter van de groep heette een ieder welkom, de kinderen, belangstellenden en wethouder Constans Pos die zou spreken.
Na het welkom gingen de kinderen een opdracht uit voeren die zij op school hadden ingestudeerd. Door een aantal kinderen werden borden omhoog gehouden met daarop een woord dat te maken had met het thema. De oudere kinderen gingen om beurten dat woord uitbeelden en dat deden ze heel goed. 
e0p7y651tpzuax7ddu20usgxc
Vervolgens kreeg de wethouder het woord en die zei geen toespraak te zullen houden, maar met een aantal kinderen in gesprek te zullen gaan.
In een kleine kring werden kinderen werd gevraagd wat zij onder de woorden vrede en onvrede verstonden en hierop kwamen allerlei antwoorden.  Na dit gesprek werden er vier kinderen naar voren geroepen. Hun tekeningen waren uitgekozen om te laten zien en zij mochten vertellen wat hun tekening voorstelde. 
Iemand van de werkgroep droeg een gedicht voor waarna deze ochtend  werd afgesloten door de voorzitter . Allen kregen nog iets te drinken aangeboden en er was  nog gelegenheid  om met elkaar na te praten over deze bijeenkomst.
c3umaoubqzjsi9uc40hxxyb6t
x3zd6z4ykdw5ybycs4bl2xzxf
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen