Sarah uit De Steeg speelt en zingt de sterren van de hemel bij het Kinderprinsengrachtconcert

AMSTERDAM/DE STEEG – De 11-jarige Sarah van der Lijke uit De Steeg heeft op zaterdagavond 18 augustus meegedaan als een van de drie kinderen aan het Kinderprinsengrachtconcert op in Amsterdam. Dit bijzondere concert ging vooraf aan het Prinsengrachtconcert en werd live uitgezonden op tv.

Het Kinderprinsengrachtconcert verbindt jonge klassieke talenten met gerenommeerde volwassen popartiesten.

De dwarsfluitiste speelde eerst een solo, vervolgens samen met Vajèn van den Bosch het liedje “Somewhere over the rainbow” uit The wizard of Ozz. Daarna speelde Sarah samen met violiste Adinda van Delft (10) en pianist Joël Hillebrandt (13) het stuk “Für Elise”. Als laatste zong en speelde Sarah de sterren van de hemel met “Aan de Amsterdamse grachten” van Wim Sonneveld.

Sarah van der Lijke

Sarah soleerde een jaar geleden met haar zus Merle met het Symfonieorkest Nijmegen. Een opname van dat concert stuurde zij in voor de muziekwedstrijd, de junior editie van het Prinses Christina Concours t/m 12 jaar. Voor haar inzending ontving Sarah twee publieksprijzen: ‘filmpje van de maand’ en de award voor ‘mooiste inzending’, waarmee zij een professionele video-opname won die later dit jaar gemaakt zal worden. Van de jury ontving Sarah een ‘eervolle vermelding’.

Azumi fluit

Eind april wonnen Sarah en haar oudere zus Merle de eerste prijs tijdens de finale van de Flute Factor, een fluitconcours voor de jeugd t/m 13 jaar waar ook fluitisten uit landen als Finland, Turkije, Engeland, Spanje en Rusland aan deelnemen. Sarah is de eerste Nederlandse die de eerste prijs op dit concours heeft behaald. Sarah won met dit concours een zilveren Azumi fluit, waarmee ze nu heeft opgetreden tijdens het Kinderprinsengrachtconcert. Weken geleden speelde Sarah op deze nieuwe fluit haar eerste concert samen met Merle. Zij waren toen gastspelers tijdens het concert van de beroemde harpiste Lavinia Meijer in de tuinen van landgoed Middachten in De Steeg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen