Creatief Atelier Creso Velp houdt op zondag 9 september haar open dag

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Creatief Atelier Creso houdt op zondag 9 september haar open dag en stelt tevens haar atelier in de Dr. Van Voorthuijsenschool in Velp open voor bezoekers die tijdens Open Monumentendag dit bijzondere gebouw uit 1906-1907 willen bezoeken.

Het gebouw in Velp Zuid is van belang als een voor Gelderland zeldzaam voorbeeld van een vroeg twintigste eeuwse dorpsschool, waar tijdens de laatste Open Monumentendag heel wat oud scholieren een ontroerend kijkje kwamen nemen, met hun eigen oude klassenfoto in de hand!

Dus een mooie tip voor (groot)ouders, want heel veel inwoners van de Gemeente Rheden hebben hier op school gezeten. Creso heeft informatie over de school en bijzondere oude schoolplaten.  Er zijn oude schoolboekjes en wat oude klassenfoto’s te zien.

Het team van gespecialiseerde teken- en schilderdocenten van het atelier staan op deze dag bezoekers graag te woord voor toelichting, of om te vertellen over de creatieve teken- en schilderlessen die al 35 jaar in deze mooie school aan kinderen en volwassenen worden gegeven.

Kijk voor meer informatie ook op: www.ateliercreso.nl.

Atelier Creso Open Dag & Open Monumentendag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen