Virtuele Reis door de geschiedenis in Dingenfabriek Velp tijdens OMD 2018

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – “In Europa” is dit jaar het thema van de Open Monumenten Dagen. De Dingenfabriek vroeg zich af wat dat betekent voor de bouwstijlen die we, rondkijkend hier in Velp, om ons heen aantreffen.

Hoe hebben onze bouwheren geput uit de grabbelton van de Europese architectuur-stijlen? Vinden we iets terug van de invloed van De Klassieken, van het Romaans, de Gotiek, de Renaissance, de Barok, de Rococo, het Classicisme, de Neostijlen, de Jugendstil of het Functionalisme? En wat is dan authentiek Nederlands, wat vind je hier wel en in de rest van Europa niet?

Op zondag 9 september om 12, 14 en 16 uur gaat Gerrit van Middelkoop in op bovenstaande vragen door middel van een klein reisje door de Europese Architectuur-geschiedenis en een powerpoint met een scala aan relevante geveldetails uit Velp.

Los daarvan is men tussen 11 en 17 uur van harte welkom in De Dingenfabriek om de foto-expositie over dit onderwerp te bekijken, gedachten hierover te wisselen en een kopje koffie of thee te gebruiken.

Zondag 9 september van 11 tot 17 uur, vrije inloop. De Dingenfabriek, Bergweg 24A, Velp, www.dedingenfabriek.nl/nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen