Leren zwemmen bij PFC Rheden in Velp, er is nog plaats!

Foto: SuperSpetters

VELP – Bij Zwemvereniging PFC Rheden kunnen kinderen leren zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Gemiddeld zijn ze binnen twee schooljaren zwemvaardig en krijgen de deelnemers het KNZB zwemdiploma.

Ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek.

Bij PFC Rheden kunnen kinderen leren zwemmen met de KNZB zwemlesmethode. Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. PFC Rheden vindt het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn.

Persoonlijk zwemboek

SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma. Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

SuperSpetters methode

Met de SuperSpetters methode geeft PFC Rheden les in kleine groepjes en zwemmen één keer per week 45 minuten. Hierdoor kunnen kinderen gemiddeld na ongeveer 20 maanden afzwemmen. De zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt.

Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, watertrappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (korte zwemflipper). Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet.

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB-Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.

Binnenkort start PFC Rheden weer met een nieuwe groep, er is nog plaats. Is uw kind 5 jaar of ouder meld u zich dan snel aan. PFC Rheden biedt kwalitatief hoog zwemonderwijs aan voor een lage prijs.

SuperSpetters

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen