Kennismaking met Stichting Strak groot succes

Foto: Stichting Strak

DIEREN – Onder grote belangstelling en in het bijzijn van wethouder Gea Hofstede heeft Stichting Strak (voorheen Stichting Mensen in de Bijstand) zich op zaterdag 22 september aan de aanwezigen voorgesteld.

De middag stond in het teken van nadere kennismaking

Voorzitter Jos Wortelboer ging in zijn toespraak in op de rijke geschiedenis van de stichting. De stichting bestaat al ruim 22 jaar en was ooit opgericht door Marja Jansen en oorspronkelijk bedoelt als hulporganisatie voor vrouwen in de bijstand. In al die jaren daarna groeide de stichting uit tot een organisatie die zich inzet voor een ieder in de Gemeenten Rheden en Rozendaal die moeten leven van een minimum inkomen.

Belangrijke activiteiten van de huidige stichting zijn o.a. de kledingbank, het geven van noodhulp, het doorverwijzen naar andere instanties, bemiddelen bij directe hulp en de jaarlijkse kersttassenactie.

Samenwerking

Met de nieuwe naam Strak en voor een deel een nieuw bestuur heeft de stichting weer een duidelijke koers naar de toekomst. Wethouder Gea Hofstede ging voornamelijk in op de noodzaak voor samenwerking tussen de verschillende en actieve hulporganisatie binnen de gemeente en stak dan ook namens de gemeente een hand uit om hier waar nodig ondersteuning aan te bieden.

Kleur je eigen t-shirt en paspopwedstrijd

Na deze toespraken onthulden de wethouder en de voorzitter het nieuwe logo. Hierna  was er voldoende gelegenheid  om met elkaar van gedachten te wisselen en was er voor de kinderen ‘kleur je eigen t-shirt’ en voor volwassen een paspopwedstrijd. Diegene die op de meest creatieve wijze met kleding van de kledingbank een paspop wist aan te kleden ontving een leuke attentie.

Stichting Strak is gevestigd in het Duynhuis gelegen aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63 te Dieren . Mocht u een keer de kledingbank willen bezoeken, u bent van harte welkom.

Kledingbank

De kledingbank is open op woensdagen van 10.30 tot 12.00 uur en op vrijdagen van 10.30 tot 13.30 uur. Iedereen kan hier tegen geringe prijzen leuke tweedehands kleding kopen. Gelrepashouders kunnen per bezoek gratis 3 stuks kleding kiezen.

Meer info: www.stichtingstrak.nl

(Foto: Onthulling logo stichting Strak door Gea Hofstede en voorzitter Jos Wortelboer)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen