Lezing “Een voettocht naar Santiago de Compostella”

Foto: Santiago de Compostella

DIEREN – Mede onder auspiciën van de Raad van Kerken Veluwezoom wordt op donderdagavond 4 oktober in de Emmaüskerk een voor iedereen toegankelijke lezing gehouden waarin wordt gereflecteerd over een voettocht naar Santiago de Compostella.

Deze lezing is voor iedereen toegankelijk.

Wat bezielt mensen door de eeuwen heen om op bedevaart te gaan? En waarom zou je naar Santiago lopen? Nog steeds gaan velen op pad naar deze oude bedevaartplaats. De belangstelling hiervoor is de afgelopen jaren toegenomen, ondanks de secularisatie. Dat maakt de vraag naar het waarom extra interessant.

André Weel uit Dieren liep in de herfst van 2017 samen met zijn echtgenote de Camino Francés: de meest belopen pelgrimsroute door Noord-Spanje. Een terugblik op een bonte verscheidenheid aan ervaringen. Hoe waardeert hij achteraf deze voettocht? Wat levert het de pelgrim op, behalve mooie foto’s en de ‘Compostella’: de officiële kerkelijke verklaring dat je de tocht hebt volbracht?

Wegens het succes van de eerste lezing, gehouden op 22 juni jl., wordt op 4 oktober 2018 deze lezing wederom gehouden. Plaats: Emmaüskerk, Rode Kruislaan 2, te Dieren. Aanvang 20.00 uur. Voor de koffie en het bijwonen van de lezing wordt een vrije gift van € 3,- gevraagd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen