Fredericusschool Velp heeft haar eigen bibliotheek: De Boekentuin

VELP – Maandag 1 oktober, in de start van de Kinderboekenweek, is op de Fredericusschool in Velp de schoolbibliotheek geopend. De Boekentuin!

Onder toeziend oog van alle leerlingen, de directeur, juffen, meesters en de directeur en medewerkers van Bibliotheek Veluwezoom, de gemeente en andere genodigden, zijn de naam en het logo onthuld. De naam de Boekentuin is bedacht door de kinderen uit groep 3 en het logo is een ontwerp van een leerling uit groep 8.

Na de officiële handelingen zijn twee leerlingen, samen met alle oudste en jongste kinderen uit elke groep, door een papieren boekenkast gekropen. Bij de bibliotheek aangekomen is er nog een lintje doorgeknipt hiermee is de bibliotheek officieel geopend!

Komende Kinderboekenweek is er voor alle leerlingen ruimte en tijd om de bibliotheek te leren kennen!

De Fredericusschool is de eerst school in de gemeente met een eigen bibliotheek op school met eigen nieuw ingekochte boeken en daar zijn ze maar wat trots op! Ook de inrichting en het uitleensysteem met pasjes zijn in eigen beheer van de school. Het uitlenen en inleveren en registreren daarvan doen ouders van de kinderen, zij hielpen ook bij de inrichting.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen