Fietsinformatiedag voor senioren in Velp en omstreken

Foto:

VELP/GEMEENTE RHEDEN – De fietsersbond organiseert in samenwerking met vele gemeentes in grote delen van Gelderland de komende periode fietsinformatiedagen voor senioren (65 plus). Zo wordt er ook een fietsinformatiedag gehouden in Velp.

Dit is op dinsdag 9 oktober in het Rondeel van de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp. Deze fietsinformatiedag is een unieke eendaagse cursus rond het thema ‘veilig blijven fietsen’. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus u kunt zich nog aanmelden, maar wees er snel bij.

Veilig kunnen blijven fietsen

De organisatoren vinden het belangrijk dat senioren plezierig en veilig kunnen blijven fietsen. Fietsen is gezond voor lichaam en geest, maar het fietsen wordt voor sommigen ook lastiger. Er verandert veel, op wegen en fietspaden, het is druk op de weg. Als we ouder worden, vinden we het soms moeilijker om op de fiets te stappen. Daarover gaat deze cursusdag!

Hoe ziet de Fietsinformatiedag er uit?

U neemt uw eigen fiets of e-bike mee naar de locatie. Vanaf  9.15 uur kunt u komen en om 9.30 uur starten de deelnemers. De dag duurt tot 15.30 uur. De kosten bedragen €5,– per persoon en dat is inclusief koffie/thee en de lunch.

Het is een heel divers programma

Zo is er een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Ook komt er een fietsenmaker die uw fiets kan keuren, die info geeft over fietsen (met name over e-bikes). Op een fietsparcours kunt u uw behendigheid testen. Na de lunch maken de deelnemers een korte fietstocht en er is een bewegingsdocent die u tips geeft over hoe u fit blijft.

Tot slot komt de wethouder of ambtenaar die u info geeft over het lokale verkeersbeleid en u kunt hier vragen over stellen. Om 15.30 uur eindigt de dag. Een leuke, actieve, leerzame en vooral ook gezellige dag. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsersbond.

Meer informatie of aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van de Fietsersbond, www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Voor meer informatie kunt u bellen met De Fietsersbond, het telefoonnummer is 030-2918171.

Graag ziet de organisatie u op 9 oktober, indien u niet in Velp woont, maar toch graag wilt komen, dan bent u ook van harte welkom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen