Seniorenorkest viert samen met Ronnie Tober haar 35-jarig bestaan

RHEDEN – Zondag 7 oktober gaf het Rhedens Senioren Orkest een lustrumconcert ter gelegenheid van haar 35-jarig bestaan. Dit deden zij samen met Ronnie Tober in een bomvolle zaal van Ons Huis te Rheden.

Op 3 oktober bestond het orkest 35 jaar, dit was  een reden om een spraakmakend concert te organiseren. Het Rhedens Senioren Orkest is opgericht door de afdeling Welzijn van de gemeente Rheden, samen met  Jan van Beekum, de eerste dirigent die klarinettist was bij het Gelders orkest. Op 1 september 2012 is het RSO zelfstandig geworden.

Het orkest geeft regelmatig concerten in woon- en zorgcentra in de regio, daar kreeg men vaak te horen of er niet eens een Nederlandse artiest uit vroegere jaren mee kon zingen met het orkest. Aan dit verzoek is afgelopen zondag gehoor aangegeven.

Na een welkomst woord van voorzitter Jan Carel Damsté speelde het orkest een 9-tal nummers onder leiding van dirigent Peter Smits, waar onder : “William Bluehart March – Rudy Böhmer“, “Het Dorp – Wim Sonneveld“  en “Just a closer walk – Don Gillis“.

Na de pauze trad Ronnie Tober op met het seniorenorkest en pianist Christan Grotenberg en gitarist Theo Warm. En werden de bekende liedjes ten gehore gebracht waar onder : Breng die rozen naar Sandra”, “Vanavond gaan we naar de kermis”, “Iedere avond” en “Rosemarie”.

Zo’n 240 meest oudere belangstellenden genoten zichtbaar en zongen de meeste liedjes met Ronnie Tober mee, het was een feest van herkenning.

Het concert begon om 14:30 uur met  een korte pauze rond 15:15 uur, om 16:30 eindigde het concert onder een daverend applaus van alle aanwezigen.

Het was een zeer geslaagde middag voor alle aanwezigen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen