Oratoriumkoor Veluwezoom zingt in Dorpskerk van Rheden

Foto: Oratoriumkoor Veluwezoom

RHEDEN – Op zondagmiddag 28 oktober om 15.30 uur, zal het Oratoriumkoor Veluwezoom onder leiding van Ab Weegenaar een concert in de Rhedense Dorpskerk verzorgen.

Het Oratoriumkoor Veluwezoom – een koor van ongeveer 65 zangers en inmiddels afkomstig uit de wijde omgeving van Dieren – richt zich op het uitvoeren van oratoria en andere christelijke werken uit het klassieke repertoire van de muziek. Er wordt steeds naar gestreefd een zo hoog mogelijk niveau van (semi-)professionaliteit te bereiken. Ter versterking daarvan wordt voor de begeleiding van de concerten vaak gebruik gemaakt van beroepsorkesten en werken daaraan uitsluitend beroepssolisten mee.

Het koor staat sinds juni 2003 onder leiding van Ab Weegenaar. Weegenaar is ook bekend als hoofdorganist van de Grote Kerk in Kampen. Geboren (1953) te Groningen, behaalde aan het stedelijk conservatorium aldaar het diploma UM [Uitvoerend Musicus] voor fagot en orgel. Wim van Beek was zijn orgeldocent. Bij Kees van Eersel behaalde hij het praktijkdiploma kerkmuziek. Bij de Hogeschool IDE studeerde Ab Weegenaar af voor koordirectie. Als fagottist was hij werkzaam bij het (voormalige) Noordelijk Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest om vervolgens solofagottist te worden bij Het Gelders Orkest, waar hij ook klavecimbel en orgel speelde.

Op het programma van het concert van zondag 28 oktober staan werken van ondermeer Thomas Attwoord,
Charles Villiers Standford (The Lord is my Shephard), Charles Gounod (O, divine Redeemer), Peter Cornelius, Anton Bruckner (Messe in c), alsook van Joseph Rheinberger (Morgen- en Abendlied), Edward Elgar en Ralph Vaughan Williams. Het laatste onderdeel (Psalm 100) zal deels gezamenlijk met het publiek worden gezongen. Het Oratoriumkoor wordt op het orgel begeleid door Sander van den Houten.

Laat u ook deze keer verrassen door de kwaliteit van het Oratoriumkoor Veluwezoom. U bent van harte welkom. De toegang tot dit concert is vrij. Er wordt wel een collecte gehouden.

Meer informatie over het koor en het volledige programma vindt u ook op www.dorpskerkrheden.nl

Oratoriumkoor Veluwezoom

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen