3e locatie van FormulierenHulp gemeente Rheden geopend

VELP – Wethouder Gea Hofstede heeft op 17 oktober officieel de 3e locatie van FormulierenHulp gemeente Rheden geopend. Inwoners van de gemeente Rheden kunnen nu óók terecht bij FormulierenHulp in Buurthuis De Poort aan de van Heeckerensstraat te Velp.

Biljana Markoviç projectcoördinator district Oost van Humanitas heette iedereen hartelijk welkom. Zij stelde 2 geschoolde vrijwilligers van Schuldhulpmaatje voor aan de aanwezigen. Deze vrijwilligers vertelden over hun werk voor FormulierenHulp, wat voor vragen er worden gesteld en hoe die opgelost worden.

Na deze korte presentatie nam wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden het woord, zij benadrukte het belang van Formulierenhulp in de gemeente. Er zijn veel mensen in deze gemeente die een laag inkomen of een uitkering hebben en ook nog eens moeite hebben om papieren in te vullen voor bijvoorbeeld vergoedingen waar ze recht op kunnen hebben.

Met Formulierenhulp Rheden hoopt de gemeente samen met Humanitas, Schuldhulpmaatje, Sociaal Raadslieden Rijnstad en Bibliotheek Veluwezoom deze mensen goed te kunnen helpen, informatie te geven en voor te lichten.

Na haar toespraak kreeg Hofstede, de eer de openingshandeling te verrichten, namelijk  een prachtige taart aan te snijden voor alle aanwezigen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen