Steegse Monique en Jikke presenteren fototentoonstelling en boek

Foto: Monique & Jikke

DE STEEG/NIJMEGEN – Het leven gaat door, ook als je kanker hebt. Dit laten Monique Mulders en Jikke Göbel, beiden uit De Steeg, zien in hun boek en fototentoonstelling ‘Hallo, ik ben nog niet dood!’.

Op zondag 4 november overhandigen ze het eerste exemplaar van het boek en openen ze de tentoonstelling in het Marikenhuis Nijmegen.

Monique Mulders

Monique werd van de ene op de andere dag patiënt, diagnose borstkanker. Maar gelukkig met de mededeling ‘Je zit aan de goeie kant van de streep’.
Dit gaf haar de kracht en de rust om de schouders eronder te zetten en het behandeltraject van een jaar aan te gaan. Ze vroeg vriendin en fotografe Jikke om dit proces op beeld vast te leggen.

Intens maar mooi

Het werd een intens, maar ook mooi jaar. Een jaar waarin Monique haar ziekte de baas werd, waarin vriendschappen en familiebanden intensiever werden en waarin het leven vooral ook doorging. Een jaar dat ieder die erbij betrokken was, op zijn eigen manier heeft beleefd.

De fotoserie en de verschillende belevingen zijn gebundeld in een boek en een tentoonstelling. Waarmee Monique wil laten zien dat een leven met kanker, hoe heftig soms ook, niet altijd zo zwaar is als mensen denken. En dat je naast patiënt ook gewoon jezelf bent.

Wat: Boek en tentoonstelling ‘Hallo, ik ben nog niet dood!’

Wanneer:

  • presentatie boek en opening tentoonstelling op zondag 4 november, 16.00 uur.
  • tentoonstelling loopt tot en met 31 december 2018, tijdens openingstijden van het Marikenhuis, marikenhuis.nl

Waar:

Marikenhuis Nijmegen, Slotemaker de Bruïneweg 163, 6532 AC Nijmegen.

Verkoop boek:

Interesse in het boek? Neem dan contact op met Jikke Göbel via [email protected] / Facebook: Hallo, ik ben nog niet dood

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen