Het eerste Superspetter zwemdiploma bij PFC Rheden gehaald

Foto: PFC Rheden

VELP/RHEDEN – Vrijdag heeft de eerste Superspetter haar diploma gehaald, een geweldige mijlpaal. Afgelopen jaar is PFC Rheden overgestapt op een andere zwemlesmethode, het oude ABC zwemmen is ingeruild voor de nieuwe zwemmethode van de KNZB.

Superspetters

Een methode die de kinderen, ouders en PFC erg goed bevalt. Met Superspetters leren kinderen op een leuke manier goed zwemmen en is er door de kleine groepjes veel aandacht voor het kind. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Het diploma wat uiteindelijk behaald wordt staat gelijk aan de welbekende A-, B- en C-diploma’s, maar dan in 1 keer!

Afgelopen vrijdag was het dan zover de eerste Superspetter haalde haar diploma. Supertrots is de zwemvereniging op haar. Zij had haar A en B-diploma al gehaald met de oude methode en is doorgegaan voor het totale diploma van Superspetters. Dat ziet PFC Rheden dan ook als grote voordeel van 1 totaal diploma in tegenstelling tot de drie deeldiploma’s want pas als je alle drie gehaald hebt ben je zwemveilig. In de praktijk ziet PFC Rheden dat veel mensen al na het A-diploma stoppen en aan het C-diploma beginnen er maar heel weinig. Dit veelal omdat ouders tegen die tijd wel klaar zijn met het wekelijkse tripje naar het zwembad.

PFC Rheden geeft met Superspetters in een veel kortere tijd een kwaliteitsdiploma waarmee je zwemveilig bent.

Deze Superspetter is nog niet klaar met zwemmen. Ze blijft nog bij de zwemvereniging en gaat verder naar de afdeling Carrousel. Bij deze afdeling kan je kennis maken met de zwemsport. PFC Rheden heeft diverse keuzelessen en themalessen. Bij de keuzelessen kun je kiezen uit lessen met verschillende onderdelen onder andere snorkelen, wedstrijdzwemmen, Redding & Survival, Duiken & Springen, Trucs & kunstjes.

Gemiddeld eens per maand staat de Carrousel in het teken van een thema.

De hele groep krijgt dan allemaal dezelfde themales. In de themales maak je kennis met een onderdeel van de zwemsport waarbij er ook de hulp van trainers van buiten de Carrousel is. Zo kun je bijvoorbeeld een keertje echt waterpoloën met spelers uit PFC Rheden Heren of Dames, of synchroonzwemmen oefenen met het PFC Synchro-team (Nederlandse top!) Ook kunnen bij de carrousel op vrijdag de zwemvaardigheidsdiploma’s gehaald worden.

Wilt u uw zoon/dochter ook op een leuke en goede manier leren zwemmen? Meldt u dan snel aan bij PFC Rheden of neem contact op via [email protected]

'
article
129550
Mijlpaal voor zwemvereniging PFC Rheden
VELP/RHEDEN – Vrijdag heeft de eerste Superspetter haar diploma gehaald, een geweldige mijlpaal. Afgelopen jaar is
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/129550/het-eerste-superspetter-zwemdiploma-bij-pfc-rheden-gehaald/
2018-11-05T09:45:37+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/05093743/Superspetters-PFC-Rheden.jpg
leszwemmen, PFC, rheden.nieuws.nl, Super Spetters, SuperSpetters, Zwemles, Zwemmen
Nieuws, Sport