Duo Houtwerk speelt “Eclectic” in de Oude Jan te Velp

Foto: Duo Houtwerk

VELP – Op zondag 20 januari 2019 speelt Duo Houtwerk in het oude Romaanse Kerkje De Oude Jan te Velp.

Duo Houtwerk

Hij begeleidde de beroemde Friese fadozangeres Nynke Laverman op zijn warm-houten Marimba en zij speelt de hoogste noten in Het Gelders Orkest op haar zilveren piccolo. Samen spelen de Friese Jan Roel Hamersma en de Vlaamse Gudrun Bourel composities uit 16e tot en met de 20e eeuw.

‘Houtwerk’ hebben ze hun duo genoemd, want Hamersma bespeelt voornamelijk houten slaginstrumenten en Gudrun Bourel is gespecialiseerd in fluiten, en die zijn vaak ook van hout gemaakt. De musici, beiden werkzaam bij ‘Het Gelders Orkest’, hebben een divers programma samengesteld voor het concert in Velp. Vandaar de titel “Eclectic”.

Er worden composities gespeeld van Dowland (16e eeuw), Satie (19e eeuw)  tot Tomasi (20e eeuw). Door het gebruik van verschillende fluiten en percussie instrumenten heeft elk werk een andere klankkleur en sfeer. ‘U zult zich geen moment vervelen!’, laten beide musici weten.

Jan Roel Hamersma

Hij is geboren in Friesland, studeerde slagwerk aan de conservatoria van Leeuwarden, Amsterdam en Zwolle. In 1995 studeerde hij cum laude af. Van 1996 tot 2008 maakte hij deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en in 2003 werd hij benoemd als hoofdvakdocent slagwerk aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Sinds 2007 speelt hij als slagwerker bij Het Gelders Orkest en maakt deel uit van het marimbakwartet Carrefour.

Gudrun Bourel

Ze is geboren in Vlaanderen, studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Als solofluitiste speelde ze bij het Schleswig-Holstein Festival Orchester en sinds 2005 is ze piccoloïst bij Het Gelders Orkest. Tussendoor trad ze op als solo fluitiste bij de Philharmonie Zuid-Nederland en treedt ze op met ‘Het Gelders Blaaskwintet’. Gudrun Bourel is ook nog hoofdvakdocente fluit aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en gastdocente piccolo aan het conservatorium in Utrecht.

Duo Houtwerk, Jan Roel Hamersma, percussie, Gudrun Bourel, fluiten, zondag 20 januari, aanvang 15.30 uur in de Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp.

  • Toegang 10 euro per concert;
  • Vrienden van de Oude Jan betalen 8 euro;
  • Bezitters van een Gelrepas of CJP en jongeren tot 18 jaar 5 euro;
  • Kinderen gratis.

Voorverkoop bij boekhandel Jansen & De Feijter, Emmastraat 6, Velp. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur in de Oude Jan.

Plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd. Vanaf 15.15 uur geldt voor alle bezoekers volgorde van binnenkomst in de kerk totdat alle zitplaatsen bezet zijn.

Naast haar jaarlijkse concertreeks en de zomerconcerten met internationale toptalenten zijn er ook andere activiteiten in de Oude Jan. Hierover informeren de Vrienden van de Oude Jan u op haar website  en op de facebookpagina of volg hen via twitter.

Vriend van de Oude Jan

Als Vriend van de stichting helpt u mee aan het behoud van de cultuurhistorische waarden van de kerk. De stichting ondersteunt met financiële bijdragen voorzieningen in, aan en rond de kerk. Daarnaast zet zij zich actief in voor een multifunctioneel gebruik van de kerk.

article
132685
Het duo heeft een divers programma samengesteld voor het concert in Velp
VELP – Op zondag 20 januari 2019 speelt Duo Houtwerk in het oude Romaanse Kerkje
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/132685/duo-houtwerk-speelt-eclectic-in-de-oude-jan-te-velp/
2019-01-09T21:53:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/09215323/Duo-Houtwerk.jpg
Concert, Duo Houtwerk, Eclectic, Gudrun Bourel, Jan Roel Hamersma, Oude Jan, rheden.nieuws.nl, Velp
Nieuws