Expositie van Robin Zeilmaker in dorpskerk Rheden

Foto: Martin Sahalessy

RHEDEN – Eind januari 2019 studeerde Robin Zeilmaker (36 jaar) af aan de fotovakschool. Voor zijn foto’s kreeg hij het predicaat ‘uitstekend ‘. Robin is geboren en getogen in Rheden en hier woonachtig.

Centraal in de portretten, de foto’s die hij maakte voor zijn afstudeerproject, staat de persoon van Jezus. De gemaakte portretten, foto’s van Jezus zijn een expressie van Robin Zeilmakers eigen levensweg en de weg van Jezus. De afbeeldingen zijn ook een spiegelbeeld van onze samenleving en van kwetsbare mensen in die samenleving.

Kwetsbaarheid is een centraal thema in dit afstudeerproject. Naast andere foto’s staan vijf portretten van Jezus in het middelpunt van deze expositie. Robin Zeilmaker zegt : “Ik had de oude stijl voor ogen, het licht dat Caravaggio gebruikte “.

De portretten die hij maakte van Jezus zijn ontroerend mooi. Het zijn foto’s met een verhaal. Foto’s die op hun beurt u uitnodigen uw verhaal te vertellen.

In de dienst van zondag 3 maart 10.00 uur zijn ze voor het eerst te zien in de Dorpskerk van Rheden. Dit is de officiële start van de fotoexpositie. Vervolgens zijn ze te zien op zondag 10 en 17 maart na afloop van de kerkdienst en op zaterdag 9 en 16 maart 11.00 uur – 15.00 uur is de kerk ook geopend voor deze expositie. Evenals op zondag 3 maart zal Robin Zeilmaker dan ook zelf aanwezig zijn.

Iedereen is van harte welkom om de foto’s te komen bezichtigen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden