Vogelexcursie in het Rozendaalse bos

Foto: Vogel

ROZENDAAL/VELP – Op zaterdag 6 april organiseert het PAK een vogelexcursie in de bossen bij Rozendaal waarbij tekst en uitleg wordt gegeven over de vele vogels die in de bossen voorkomen.

Ruud van de Garde

“Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. En in deze tijd kun je elke ochtend al die verschillende ‘bekjes’ weer horen. Maar welke vogel nu precies welk geluid maakt…?”

Op dit moment begint de broedtijd en worden de jonge vogels grootgebracht. Wat dat betekent weet u als u ’s morgens vroeg uw raam hebt openstaan, een uitbundige zang van vele verschillende vogels. Maar hoe hou je al die verschillende vogels uit elkaar? Dat antwoord hoopt het PAK u te geven op 6 april wanneer Ruud van de Garde u meeneemt op excursie. Hij kan u vertellen hoe je vogels beter leert herkennen.

Vindt u het leuk om deel te nemen?

Dat kan als u zich tijdig opgeeft via [email protected]. De excursie start om 08.00 uur bij de ingang van kasteel Rozendaal (dus vroeg uit de veren!) en duurt maximaal 1,5 uur.

Groen, samen en duurzaam

Het PAK staat voor groen, samen en duurzaam. Het organiseren van een natuurexcursie is een goed voorbeeld van een activiteit die het PAK van harte toejuicht.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.pak-rozendaal.nl/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen