Concert kamerkoor Mnemosyne in de Dorpskerk te Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op zondagmiddag 31 maart verzorgt kamerkoor Mnemosyne uit Nijmegen een concert in de Dorpskerk te Rheden

Kamerkoor Mnemosyne bestaat uit ongeveer vijfendertig ervaren zangers(m/v) en zingt muziek uit verschillende stijlperiodes, vaak à capella, met veel aandacht voor muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Kamerkoor Mnemosyne werd in 1987 opgericht door Caroline Westgeest en heeft tot november 2011 onder haar leiding gestaan. Het koor heeft landelijke bekendheid verworven dankzij de bijzonder transparante, warme koorklank en de veelzijdige programmering. Momenteel is Wolfgang Lange de dirigent.

Wolfgang Lange studeerde hobo bij Han de Vries, Gerhard Turetschek (Wenen, cum laude) en Christian Schneider (Keulen, Konzertfach). Hij is mede-oprichter van het Helios Ensemble. Wolfgang studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde de opleiding aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg waar hij in 2003 zijn Master’s Degree behaalde. Daarnaast volgde hij lessen orkestdirectie.

Wolfgang is dirigent en artistiek leider van het Helios Ensemble. Met dit gezelschap in combinatie met het professionele Helios Koor realiseerde hij verschillende producties en cd-opnames. Wolfgang is naast dirigent van Mnemosyne ook dirigent van het Utrechts Kamerkoor, het Luna Kamerkoor (projectkoor, Utrecht) en het Gelders Bach Collegium (Apeldoorn). Wolfgang was als koorlid verbonden aan het Bachkoor Holland en Oude Muziek Koor (Arnhem) o.l.v. Daniel Reuss. Als projectzanger was Wolfgang verbonden aan Studium Chorale en de Bach-Academie o.l.v. Philippe Herreweghe.

“Höret das Leiden” Kamerkoor Mnemosyne zal een boeiend programma uitvoeren met oude en nieuwe werken die passen in de Veertigdagentijd van A. Pärt, J. Chr. Demantius en T. Tallis . Het Salva Regina van Arvo Pärt zal begeleid worden door de Nijmeegse accordeonist Geri Daanen, hij zal ook een solo stuk spelen.

Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen