Dierense kegelaars gingen onderling de strijd aan

Foto: kegeltoernooi Dieren

DIEREN – Van 26 tot en met 29 maart 2019 heeft voor de 43e keer het kegeltoernooi “Meesterschap van Dieren” plaatsgevonden in het Kegelhuis aan de Veerstraat in Dieren-zuid.

Aan dit toernooi, georganiseerd door de Kegelsport Dieren, werd door ruim 60 enthousiaste kegelaars en kegelaarsters deelgenomen. Allen waren afkomstig van de 7 verschillende kegelclubs uit Dieren.

Er waren 4 voorrondes waarin iedere deelnemer 40 ballen gooide. (het toernooi wordt daarom ook wel eens het “40-ballen toernooi” genoemd).

Afhankelijk van het clubgemiddelde van de laatste 6 weken werden de deelnemers bij de dames ingedeeld in de klassen A en B en bij de heren in de klassen A, B en C. Van iedere klasse plaatsten de 5 hoogste voorronde gooiers zich voor de finale op vrijdagavond. Uiteindelijk lukte het iedere deelnemende club om één of meerdere finaleplaatsen te bemachtigen.

Bij de dames waren alle 4 clubs gelijkelijk verdeeld. Bij de heren was Nooit Gedacht zeer ruim vertegenwoordigd in de finale. Het feit dat er zoveel leden van één club in de finale staan is nog geen garantie dat zij ook alle 1e prijzen in de wacht slepen.

Gade geslagen door een grote groep toeschouwers gingen de 24 finalisten op vrijdagavond de strijd aan. Ook nu weer bleek dat het tot en met de laatst gegooide bal een spannende strijd was.

Bij de dames A was Anneke Zwierenberg (RBK) met een verschil van 38 hout te sterk Wil van de Kant (DAN). Bij de dames B won Mariet Schuurman met een verschil van 20 hout op Christa Koenders (beide dames van ROZ).

De heren A beloofde een spannende strijd te worden. 3 ronden lang stond Bert Mulder bovenaan maar uiteindelijk was het Martijn van Otterlo die met 2 hout verschil de eerste prijs in de wacht wist te slepen. Beide heren van Nooit Gedacht. De eerste prijs bij de heren B ging naar Jan Venema (Nooit Gedacht) die met 1 hout verschil in de laatste ronde wist te winnen van Hans van Elk (Onder Ons). Bij de heren C was het Jan Stoltenborg (Kegelclub) die met 6 hout verschil op de nummer 2, Gerrit Wassink (Onder Ons) de titel in de wacht sleepte.

De winnaars van dit toernooi, Martijn van Otterlo en Anneke Zwierenberg mogen zich hiermee het komende jaar “Meester van Dieren” noemen. De “Frits Dobbenberg-wisselbeker”, het hoogste gemiddeld uit de voorronde én de finale ging bij de dames naar Wil van de Kant (DAN) en bij de heren naar Rob Hartgers (Onder Ons)

Op de foto ziet u alle Prijs winnaars bijeen:
Voor v.l.n.r. Mariet Schuurman (Dames B-klasse), Anneke Zwierenberg (Dames A-klasse), Wil van de kant ( Frits Dobbenbergbeker), Martijn van Otterlo (Heren A-klasse), Jan Venema (Heren B-klasse), Jan Stoltenborg (Heren C-klasse). Zittend Rob Hartgers (Frits Dobbenberg-beker).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen