Na 12 jaar neemt Christ Verschuren afscheid van Dierentehuis Arnhem en omstreken

VELP/ARNHEM – Afgelopen maandagmiddag is er afscheid genomen van Christ Verschuren die na ruim 12 jaar stopt met zijn werkzaamheden bij Dierentehuis Arnhem en omstreken. Het afscheid vond plaats in het T-Huis in park Presikhaaf te Arnhem.

Om 15.00 uur werd Christ Verschuren door de voorzitster van het bestuur Paula Swenker bedankt voor zijn ruim 12 jaren lange inzet voor het Dierentehuis.

Hierna werd iedereen uitgenodigd door de Parkwachter van Arnhem (ook wel de Nachtburgemeester van Sonsbeekpark genoemd) voor een korte rondgang door Park Presikhaaf.

Bij terugkomst kreeg de heer Verschuren een fotocollage van de afgelopen jaren bij het Dierentehuis, daarnaast ontving hij een doos met een wijnboompje om straks zelf wijn te kunnen maken. En alvast een gebottelde fles wijn voor als hij het geduld niet heeft voordat zijn eigen wijn zo ver is.

Oud Wethouder van Gorsel van gemeente Arnhem die zich ook altijd heeft ingezet voor het behoud van het Dierenhuis, bedankte hem ook voor zijn grote inzet en goede samenwerking met gemeente Arnhem. Hierna ontving hij van Paula Swenker nog een gouden speld als dank voor alles. Daarna werden de aanwezigen, voorzien van een hapje en drankje en kon er nog gezellig nagepraat worden.

Het bestuur en alle medewerkers van het Dierentehuis zijn hem veel dank verschuldigd en zullen zijn ‘know how’ en hem als persoon gaan missen. Gelukkig heeft de heer Verschuren toegezegd zijn bemoeienissen met de vernieuwing van het administratiesysteem nog te zullen afronden, terwijl hij ook betrokken blijft bij het nieuwbouwproject.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Christ Verschuren

De heer Verschuren heeft heel veel tijd besteed aan de reorganisatie van het Dierentehuis. Bij zijn komst in het bestuur verkeerde het in financiële problemen en was nog onderdeel van de Dierenbescherming.

Onder zijn leiding zijn de financiën en de gehele administratie op orde gebracht, zodat nu een transparante, financieel gezonde organisatie is ontstaan. Voor 9 gemeenten wordt de wettelijke taak voor de opvang van zwerfdieren uitgevoerd. Hierbij staat het dierenwelzijn hoog in het vaandel en worden taken in goede verstandhouding met de gemeenten uitgevoerd.

Ook hierin vervulde de heer Verschuren een belangrijke functie. Hij onderhield de contacten met de wethouders van de gemeenten en hield zich bezig met het up to date houden van de contracten.

Onder zijn leiding hebben structurele veranderingen plaatsgevonden. Het dierentehuis maakt geen onderdeel meer uit van de Dierenbescherming, maar is een zelfstandige stichting, waarin zowel de dierenambulance als de dierenopvang zijn ondergebracht. Het dierentehuis vervult nu een regionale functie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen