Cursus Journalistiek voor vrijwilligers

Foto:

RHEDEN –  Gedurende drie avonden biedt het Loket Vrijwillige Inzet van Stichting VIVA Rheden een training Journalistiek aan voor Public Relation vrijwilligers van vrijwilligersorganisaties. 

De training  vindt plaats in het Dorpshuis te Rheden op de woensdagavonden 29 oktober, 5 en 12 november. 

Vrijwilligersorganisaties willen behalve hun eigen leden op de hoogte houden, ook anderen graag laten weten waar zij mee bezig zijn. Clubbladen, nieuwsbrieven, websites en wijkkranten zijn veelgebruikte middelen voor nieuwtjes en aankondigingen van activiteiten.

Vrijwilligers die tips en tricks willen hebben om makkelijker promotie van hun organisatie neer te zetten, of die zich al een tijdje bezighouden met de p.r. en nieuwe inspiratie op willen doen, kunnen zich voor deze gratis training tevens aanmelden. 
  
Journalist Niek Arts biedt de deelnemers handvatten in schrijfvaardigheid, interviewtechniek en het creatief vinden van onderwerpen. Maar ook hoe verkoop je je boodschap op een verrassende wijze en hoe vind je de verhalen en hoe stel je een persbericht op, komen aan bod. 
‘In alles zit een verhaal, je moet het alleen leren zien en goed aan de lezer kunnen presenteren’, stelt Arts. ‘Aan het eind van de cursus kan de deelnemer kijken vanuit de oog van de journalist, kan beter verhalen ordenen, het lukt de vrijwilliger vernieuwde onderwerpen te vinden. Tevens kan de cursist een blad opmaken en keuzes maken wat wel en niet interessant is om een verhaal van te maken.’ Arts vertelt dat het geen training Social Media is. 
Aanmelden
De trainingsavonden duren van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan tot 15 oktober bij Maud van Braam van Loket Vrijwillige Inzet, tel. 0313 – 420 124 of mail: [email protected] 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen