Lezing ‘Maria in beeld’ in de Rk Emmaüskerk te Dieren

Foto: D.Boyarrin on Foter.com

DIEREN – Op vrijdagavond 24 mei zal Mgr. drs. H.W. Woorts, hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht, spreken over ‘Maria in beeld’.

En hij zal illustreren hoe Maria in beeld is gebracht vanaf de Oudchristelijke tijd (derde eeuw) tot heden, zowel in de Oosterse als de Westers kunst en iconografie. Er zijn de eeuwen door tal van verbeeldingen gemaakt die veel zeggen over de betekenis van Maria, zowel in het leven van Jezus Christus alsook van ontelbare christengelovigen.

Na zijn studie wijsbegeerte en theologie werd hij in 1992 tot priester gewijd. Vervolgens verrichte hij pastoraal werk in onder meer Doetinchem, Raalte, Dalfsen en de Utrechtse Heuvelrug. Van 2004 tot 2005 specialiseerde hij zich in de iconografie van de Oudchristelijke kunst aan het Pauselijk Instituut voor Christelijke Archeologie in Rome.

In 2009 werd hij benoemd tot hulpbisschop en is thans betrokken bij Diocesane Commissie Kerkelijk Kunstbezit van het Aartsbisdom Utrecht en het stichtingsbestuur van het Aartsbisschoppelijk Museum (participerend in Museum Catharijneconvent te Utrecht). Woorts doceert christelijke kunst en icongrafie aan de priester- en diakenopleiding Bovendonk alsook aan het Ariënsinstituut.

Het gekozen onderwerp van de lezing past bij zijn grote belangstelling voor christelijke kunst.

Deze lezing is voor iedereen toegankelijk en begint om 20.00 uur in de Emmaüskerk aan de Rode Kruislaan 2 te Dieren. Voor deelname, inclusief koffie of thee, wordt een bijdrage gevraagd van € 5,-. De lezing wordt georganiseerd onder auspiciën van de Locatieraad georganiseerd door de commissie ‘Emmaüs onderweg’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen