Zet je brein in beweging met RGM

Foto: Pixabay

RHEDEN – Dinsdag 21 mei 2019 is er in Rheden een informatie- en ontmoetingsavond over dementie. Het thema is: Zet je brein in beweging met RGM.

De Ronnie Gardener Methode (RGM) is een oefenmethode voor de hersenen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en (beginnende) dementie, ontwikkeld door de Amerikaanse drummer Ronnie Gardener.

Mensen die deze methode volgen kunnen verbetering zien in concentratie, coördinatie, geheugen, stemming, zelfvertrouwen, spreken, en conditie.

Bij deze methode worden op ritme van de muziek eenvoudige bewegingen gemaakt. Bij elke beweging hoort een klank en een symbool, die worden getoond op een groot scherm. Oefeningen kunnen zittend en staand worden uitgevoerd, ook mensen in een rolstoel kunnen RGM beoefenen.

Ineke Smorenburg en Josien Hijink zijn ervaren RGM-trainers werkzaam bij Zozijn in Doesburg. Zij geven op deze informatieavond uitleg over de methode. Daarna wordt er met zijn allen geoefend en gelachen. Iedereen kan meedoen!

In de omgeving Rheden-Doesburg wordt op een aantal plaatsen RGM gegeven, na de zomer zullen op meer plaatsen cursussen starten.

Datum: 21 mei 2019
Plaats: Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45 in Rheden.
Tijd: Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur, einde 21.00 uur
De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem zijn, kan contact opgenomen worden met MVT Rheden/Rozendaal: 026 – 3707070 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen