Weer genoeg te zien en te doen bij De Nieuwe Ruimte

Foto: Richard Heijnen

VELP – De Nieuwe Ruimte, gevestigd aan de parkeerplaats Den Heuvel in het voormalige pand van de Bibliotheek, blijft haar activiteiten uitbreiden.

De Nieuwe Ruimte is elk zaterdag en zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Momenteel kunnen bezoekers genieten van een expositie ‘Leonardo, Mens of Mythe’ over Leonardo da Vinci. Daarnaast is er ook werk te bewonderen van de Kunstenaar van de Maand, Jenny Boot, wiens fotografie de sfeer van Rembrandt oproept.

En in wiens Camera Obscura (wat in dit geval beter een Kamer Obscura mag heten) bezoekers plaats kunnen nemen om zelf te ervaren hoe deze, door Leonardo da Vinci voor het eerst afgebeelde, techniek de basis vormt voor onze hedendaagse analoge fotografie.

Kunst en Curiosa Taxatie

En of dit alles nog niet genoeg organiseerde De Nieuwe Ruimte op zondag 26 mei een ‘Kunst en Curiosa’ taxatie dag. Experts van Kunsthandel Art Dumay bekeken met veel aandacht en kennis de meegebrachte spullen, die varieerde van schilderijen en etsen tot glaswerk en houten beelden.

Enkele minuten na de opening, om 13:00 uur, zaten er al tientallen mensen geduldig te wachten met een kopje koffie of thee tot het hun beurt was. Af en toe kijkend naar het nummertje in hun hand, roze voor taxaties van schilderijen, boeken en prenten en groene nummertjes voor de taxatie van beelden, vazen en andere driedimensionale objecten.

“Groen nummer zes,” wordt omgeroepen, en dan is het zo ver. Dan kunnen de beeldjes, vanmorgen uit de kast gehaald en nog snel even afgestoft, uit de shopper tevoorschijn komen en kunnen de schilderijen voorzichtig worden ontdaan van de deken waar deze in zijn verpakt.

Waarna de taxateur met veel enthousiasme zijn kennis deelt en verteld wat de geschiedenis en het materiaal van een object is. Terwijl hij zelf met veel interesse naar de eigenaar van het meegebrachte luistert om te horen welk verhaal er bij het object hoort.

En dan het moment van de waarheid! Hoeveel is het waard, in euro’s graag!

Mocht u deze taxatie hebben gemist en toch iets in huis hebben waarvan u graag meer weet dan bent u bij een volgende taxatie dag in De Nieuwe Ruimte van harte welkom. Een datum hiervoor zal ter zijner tijd op in onze agenda verschijnen en ook te vinden zijn op www.nieuwe-ruimte.nl.

En in de tussentijd zal de enthousiaste team achter De Nieuwe Ruimte druk bezig blijven met het organiseren van exposities, lezingen, voorstellingen en andere kunstzinnige activiteiten en nodigen ze iedereen van harte uit om eens een kijkje te komen nemen, mocht u dat nog niet gedaan hebben.

taxatiedag
foto Richard Heijnen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen