Het Lorentzhuis viert haar vijftig jarig bestaan

Foto: Theo Jansen, rheden.nieuws.nl

VELP – Het Lorentzhuis in Velp viert met een feestweek voor bewoners haar vijftig jarig bestaan! In de week van 15 tot en met 21 juni zijn er tal van leuke activiteiten.

De feestweek van het Lorenzthuis start op zaterdag met een fotosessie voor bewoners en familie. De dag erna barsten de feestelijkheden los en is er veel ruimte voor muzikale activiteiten.

‘Daar hebben we bewust voor gekozen. De achtergronden van de bewoners zijn heel verschillend maar van muziek houden ze allemaal. Het past ook bij Innoforte. We zijn momenteel bezig om in alle locaties muziek in de zorg te introduceren,’ zo vertelt Elly Koenders, lid van het organiserend comité.

Christel Welling, Raad van Bestuur van Innoforte, geeft op zondag om 10.30 uur het startsein. De Vereniging Vrienden van het Lorentzhuis, die altijd actief betrokken is bij het wel en wee van het huis, schenkt aansluitend een bijzonder beeld dat in de binnentuin onthuld wordt.

De Drum- en Showfanfare Mr H. M. van der Zandt, die uit dezelfde wijk als het Lorentzhuis komt, geeft om 11.15 uur een optreden.

‘Daar zijn we erg blij mee! We voelen ons als Lorentzhuis deel van de wijk en het is dan ook extra fijn dat de Van Der Zandt vereniging acte de présence geeft,’ aldus Elly Koenders.

Tijdens de feestweek vinden er diverse optredens plaats van onder anderen zangeres Joke de Kruif en het Matrozenkoor. De feestelijkheden beginnen om 14.30 uur tot 16.15 uur.

In het Lorentzhuis wonen 120 mensen permanent, 86 van hen hebben een vorm van dementie, 26 mensen wonen en leven zelfstandig en hebben een lichte zorgvraag. Ook zijn er zeven plekken voor mensen die tijdelijk in Gasthuis Middachten verblijven.

Het Lorentzhuis heeft ook een sterke functie voor de ouderen in de buurt: zij zijn welkom om de maaltijd te gebruiken, deel te nemen aan activiteiten of anderszins gebruik te maken van de faciliteiten die het huis biedt. Dat maakt het Lorentzhuis tot een levendige gemeenschap. In 2013 is het Lorentzhuis grondig gerenoveerd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen