Kinderboekenschrijver Paul van Loon en Natuurmonumenten/OERRR bundelen krachten

RHEDEN – Op 25 september stond het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten helemaal in het teken van de wolf. Tijdens een dubbele boekpresentatie lanceerde kinderboekenschrijver Paul van Loon samen met boswachter Ruben Vermeer maar liefst 2 nieuwe verhalen waarin de wolf centraal staat.

Allereerst een wolvensprookje dat in een oplage van 100.000 exemplaren wordt verspreid naar kinderen die zijn aangesloten bij OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Ook verschijnt vandaag ‘Dolfje ontvoerd!’, het 21ste boek dat Paul van Loon schreef over Dolfje Weerwolfje. Groep 6 van basisschool De Arnhorst uit Velp mocht bij de presentatie aanwezig zijn en ging vervolgens op een heuse wolvenexcursie.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Nieuw sprookje over de wolf

De wolf is terug! Natuurmonumenten is blij dat de wolf, na 150 jaar afwezigheid, terug is in Nederland en gekozen heeft voor de Veluwe. Toch zijn veel mensen bang voor de wolf, met name kinderen. Niet zo gek, want hele generaties groeiden op met sprookjes waarin wolven een bloeddorstige rol spelen. Speciaal voor OERRR schreef kinderboekenschrijver Paul van Loon een ánder sprookje over de wolf. Dit spannende sprookje vormt, samen met veel weetjes over de wolf, het wolvenboekje. Met het boekje wil OERRR kinderen van jongs af aan laten zien dat de wolf een prachtig dier is.

Wolvenweetjes

Veel kinderen vinden de wolf spannend, maar ze zijn ook nieuwsgierig. OERRR ontvangt veel vragen over de wolf, zoals: eten wolven kinderen, wat moet je doen als je er één tegenkomt, bestaan weerwolven wel en waarom huilen wolven eigenlijk naar de maan? Wolvenboswachter Ruben Vermeer van Natuurmonumenten gaf het jonge publiek vandaag antwoord op al hun vragen. Ook benieuwd? Bekijk dan hier Rubens Wolven Weetjes!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wolvenhuilwedstrijd

Wolven huilen om verschillende redenen. Om aan elkaar te laten weten waar ze zijn, om te roepen voor de jacht, of juist als er een prooi gevangen is. Ze communiceren dus met elkaar door te huilen. De leerlingen die vandaag mee mochten op wolvenexcursie, hebben al even kunnen oefenen. Want OERRR organiseert een heuse wolvenhuilwedstrijd! Meedoen kan door een een filmpje met je beste wolvenhuil voor 1 november op social media te delen onder vermelding van #huilenalseenwolf. De beste wolvenhuiler een mooie prijs. Zie: www.oerrr.nl/huilenalseenwolf.

Dolfje Weerwolfje onverminderd populair

In het 21ste boek dat Paul van Loon over Dolfje Weerwolfje schreef, wordt Dolfje ontvoerd. Zijn ontvoerders willen hem ontweerwolven. Kan hij op tijd ontsnappen? In dit spannende weerwolvenavontuur vindt Dolfje eindelijk antwoorden op zijn verleden. Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de (online) boekhandel.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

(Foto’s: Natuurmonumenten/ OERRR)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen