Start huis-aan-huis controle op het bezit van honden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Controleurs bellen vanaf 21 oktober 2019 bij alle inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. Als de controleurs één of meerdere honden aantreffen waarvoor geen belasting wordt betaald, vullen zij een aangiftebiljet in.

Als u niet thuis bent en de controleur het vermoeden heeft dat u één of meerdere honden houdt, laat hij een informatiebrief met een aangifteformulier hondenbelasting achter in uw brievenbus. De controle wordt uitgevoerd door Legitiem B.V. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren met een legitimatiebewijs van Legitiem B.V.

Bij twijfel over de echtheid of geldigheid van de legitimatie kunt u een aanvullende legitimatie vragen en zo nodig contact opnemen met de afdeling Belastingen via telefoonnummer (026) 49 76 911.

Aangifte hondenbelasting

Hondenbezitters zijn verplicht aangifte te doen van hun hondenbezit. U kunt aangifte doen via het online formulier op www.rheden.nl/hondenbelasting. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Heeft u geen DigiD, dan kunt u een aangifteformulier opvragen bij de gemeente Rheden via het telefoonnummer (026) 49 76 911.

Tarieven hondenbelasting in gemeente Rheden

Het aantal honden dat u bezit bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief bedraagt in 2019 op jaarbasis € 57,24 voor de eerste hond. Heeft u twee honden dan betaalt u € 123,24 op jaarbasis en heeft u drie honden dan betaalt u € 198,00 op jaarbasis. Meer tarieven en informatie kunt u vinden op www.rheden.nl/hondenbelasting.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen